Zadnje poletne dni izkoristite za maksimalno uživanje sezonskega sadja. Lahko pripravite različna peciva, marmelade, sirupe in še kaj.

Aronija, robide, maline – vse to so jagodičevja, ki pripomorejo k našemu zdravju in če ne veste, kako si jih vse privoščiti čez dan, je pravi način, da jih predelate v pecivo. Ima zelo malo sladkorja, zato je lahko zdrav prigrizek

Sestavine

  • 200 g aronije
  • 100 g robid
  • 100 g malin
  • 4 jajca
  • 5 žlic sladkorja
  • 4 žlice moke
  • 1 pecilni prašek

Recept za pecivo z jagodičevjem, z manjšo vsebnostjo sladkorja

Postopek

  • Jagode operemo in odcedimo, dodamo dve žlici sladkorja, premešamo in pustimo, da se sestavine povežejo.
  • Štiri jajca stepemo s tremi žlicami sladkorja, nato dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo.
  • Jajčni zmesi dodamo sadje, vse premešamo, nato pa zložimo v pekač obložen s peki papirjem.
  • Pečemo v pečici ogreti na 250 stopinj – 20 minut, nato zmanjšamo na 150 stopinj in pečemo še 10 minut.
  • Postrežemo ohlajeno.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Kaj najprej opazite na fotografiji, ljudje najprej opazijo na vas
Naslednji članekRecept za slastno makovo pecivo