Ta recept vas bo navdušil s sočnostjo mesa in bogatim okusom zelišč, limone in česna. Popoln za poseben obrok ali gurmansko večerjo, ki jo pripravite v manj kot uri!
Sestavine
Za zeliščno maslo:
- 250 g masla (sobne temperature)
- Svež peteršilj (po okusu)
- Svež drobnjak (po okusu)
- 1 strok česna (drobno sesekljan ali stisnjen)
- Naribana limonina lupinica
- 1 žlica limoninega soka
- Sol in sveže mlet črni poper
Za piščanca:
- 4 piščančje prsi
- Moka (za paniranje)
- 2 jajci (rahlo stepena)
- Drobtine
- Olje za cvrtje
Postopek
- Priprava zeliščnega masla: V manjši skledi zmešamo mehko maslo, sesekljan peteršilj in drobnjak, česen, limonino lupinico in limonin sok. Začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo z lopatko. Maslo prestavimo v slaščičarsko vrečko (ali zavijemo v prozorno folijo) in damo na hladno.
- Polnjenje piščančjih prsi: Piščančje prsi položimo na desko in z ostrim nožem previdno zarežemo žep v sredino vsake. V žep napolnimo z ohlajenim zeliščnim maslom.
- Paniranje: Prsi povaljamo najprej v moki, nato v jajcu in na koncu v drobtinah, da dobimo enakomerno oblogo.
- V ponvi segrejemo olje in piščančje prsi ocvremo do zlato rjave barve z vseh strani.
Po potrebi dokončamo peko v pečici (180 °C, 10–12 minut), če so prsi debelejše. - Ocvrte piščančje prsi položimo na krožnik in postrežemo s krompirjevim pirejem, solato ali popečeno zelenjavo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Če je vaša denarnica te barve – jo takoj zamenjajte
- Optična iluzija: Vam uspe najti hiško, ki se razlikuje od ostalih?
- Za spremembo ražnjiče pripravite na takšen način, všeč bodo vsem
- Pospešite cvetenje svojih vrtnic: Kar običajno vržete v smeti, zakopljite v zemljo
- Napake, ki jih vsi delamo pri peki palačink in zato niso tako okusne
- Kako odstraniti klopa in kaj storiti, če se glava zagozdi?