Ta recept vas bo navdušil s sočnostjo mesa in bogatim okusom zelišč, limone in česna. Popoln za poseben obrok ali gurmansko večerjo, ki jo pripravite v manj kot uri!

Sestavine

Za zeliščno maslo:

  • 250 g masla (sobne temperature)
  • Svež peteršilj (po okusu)
  • Svež drobnjak (po okusu)
  • 1 strok česna (drobno sesekljan ali stisnjen)
  • Naribana limonina lupinica
  • 1 žlica limoninega soka
  • Sol in sveže mlet črni poper

Za piščanca:

  • 4 piščančje prsi
  • Moka (za paniranje)
  • 2 jajci (rahlo stepena)
  • Drobtine
  • Olje za cvrtje

Postopek

  1. Priprava zeliščnega masla: V manjši skledi zmešamo mehko maslo, sesekljan peteršilj in drobnjak, česen, limonino lupinico in limonin sok. Začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo z lopatko. Maslo prestavimo v slaščičarsko vrečko (ali zavijemo v prozorno folijo) in damo na hladno.
  2. Polnjenje piščančjih prsi: Piščančje prsi položimo na desko in z ostrim nožem previdno zarežemo žep v sredino vsake. V žep napolnimo z ohlajenim zeliščnim maslom.
  3. Paniranje: Prsi povaljamo najprej v moki, nato v jajcu in na koncu v drobtinah, da dobimo enakomerno oblogo.
  4. V ponvi segrejemo olje in piščančje prsi ocvremo do zlato rjave barve z vseh strani.
    Po potrebi dokončamo peko v pečici (180 °C, 10–12 minut), če so prsi debelejše.
  5. Ocvrte piščančje prsi položimo na krožnik in postrežemo s krompirjevim pirejem, solato ali popečeno zelenjavo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKumare: To so domači pripravki, ki lahko pomagajo, da bo vaš pridelek bogat
Naslednji članekTest osebnosti: Stvar, ki jo najprej vidite na sliki, razkrije o vas …