Ta lahkoten in osvežilen kolač je popolna kombinacija kremaste strukture in svežine nektarin. Z osnovo iz keksov in nežno kremo iz smetane, jogurta in kisle smetane, je ta sladica idealna za poletje.
Sestavine
Za podlago:
- 150 g keksov
Za kremo:
- 200 g mletih keksov
- 500 ml sladke smetane za stepanje
- 200 ml kisle smetane
- 200 ml gostega jogurta
- 150 g sladkorja v prahu
In še:
- 4-5 nektarin
Priprava
- V pripravljen pekač (36×20 cm ali manjšega) na dno položite en sloj keksov, ki ste jih na hitro namočili v mleko. To bo služilo kot podlaga za kolač.
- Za kremo stepite sladko smetano v čvrst sneg, pri tem pa dodajte sladkor v prahu. Na koncu vmešajte kislo smetano in gost jogurt.
- Polovico kreme postavite na stran, v drugo polovico pa ročno vmešajte mlete kekse.
- Nektarine narežite na drobne kocke.
- Na podlago iz keksov nanesite del kreme z mletimi keksi, nato razporedite narezane nektarine in vse skupaj premažite z drugo, belo polovico kreme.
- Kolač po želji posujte z nekaj mletih keksov ali ga dodatno premažite z malo stepene sladke smetane.
- Kolač postavite v hladilnik za vsaj 1 uro, da se dobro ohladi, nato pa ga postrezite.