Melancani so ena izmed zelenjav, ki jo zelo radi pripravljamo. Receptov za pripravo je ogromno, a nam še vedno najbolj teknejo ravno polnjeni. Kot bučke, le da je malo drugačen okus.
Sestavine
- 2 jajčevca
- sol in poper
- čili
- olje za premazovanje
- 1 glavica rdeče čebule
- 300 g mletega mesa
- 1 glavica česna
- paradižnik
- sir
- peteršilj
Postopek
- Melancane očistimo in prerežemo na pol.
- Malo jih oblikujemo (glejte video), da bodo lažje stali v pečici.
- Postavimo jih v pekač, posolimo z obeh strani, premažemo z oljem in pečemo na 250 stopinj približno 30 minut.
- Ko so pečeni, jim izdolbemo sredico.
- V ponvi na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo mleto meso in pražimo, dokler se meso ne zapeče.
- Dodamo sol in poper ter česen.
- Proti koncu praženja pa še notranjost melancana.
- Mesni nadev razporedimo po izdolbenih melancanih.
- Po vrhu nadevamo na drobno sesekljan paradižnik, dodamo peteršilj.
- Pečemo še 15 minut na 250 stopinjah.
- Vzamemo iz pečice, posujemo z ribanim sirom in postrežemo.