Melancani so ena izmed zelenjav, ki jo zelo radi pripravljamo. Receptov za pripravo je ogromno, a nam še vedno najbolj teknejo ravno polnjeni. Kot bučke, le da je malo drugačen okus.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • sol in poper
  • čili
  • olje za premazovanje
  • 1 glavica rdeče čebule
  • 300 g mletega mesa
  • 1 glavica česna
  • paradižnik
  • sir
  • peteršilj

Postopek

  • Melancane očistimo in prerežemo na pol.
  • Malo jih oblikujemo (glejte video), da bodo lažje stali v pečici.
  • Postavimo jih v pekač, posolimo z obeh strani, premažemo z oljem in pečemo na 250 stopinj približno 30 minut.
  • Ko so pečeni, jim izdolbemo sredico.
  • V ponvi na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo mleto meso in pražimo, dokler se meso ne zapeče.
  • Dodamo sol in poper ter česen.
  • Proti koncu praženja pa še notranjost melancana.
  • Mesni nadev razporedimo po izdolbenih melancanih.
  • Po vrhu nadevamo na drobno sesekljan paradižnik, dodamo peteršilj.
  • Pečemo še 15 minut na 250 stopinjah.
  • Vzamemo iz pečice, posujemo z ribanim sirom in postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek6 stvari, ki se lahko zgodijo, ko nekaj časa nimate spolnih odnosov
Naslednji članek6 načinov, kako živeti brez plastike