Pripravite okusen svinjski file, ki ga dopolnjuje bogata gobova omaka s harmonično mešanico začimb in zelišč. Ta recept je popoln za impresivno večerjo, ki bo zagotovo navdušila vaše brbončice.

Sestavine za meso

  • 800 gramov svinjskega fileja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke črnega popra
  • 2 žlici rastlinskega olja

Postopek priprave mesa

  1. V ponvi na močnem ognju segrejte olje.
  2. Meso na obeh straneh začinite s soljo in črnim poprom.
  3. Pecite 6 minut na vsaki strani, da se zapeče.

Sestavine gobove omake

  • 60 gramov masla
  • 400 gramov narezanih gob
  • 1 čebula, sesekljana
  • 4 stroki česna, sesekljani
  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlica moke
  • 200 ml konjaka
  • 400 ml vode, razdeljeno na dva dela (po 200 ml)
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke črnega popra
  • 1 čajna žlička timijana
  • 2 lovorjeva lista
  • Svež peteršilj za okras

Priprava omake

  1. V ponvi raztopite maslo, dodate narezane gobe in jih kuhate toliko časa, da spustijo vlago in se zlato rjavo zapečejo.
  2. Gobam dodate sesekljano čebulo in sesekljan česen ter jih pražite, da postanejo dišeče in mehke.
  3. V mešanico gob vmešate gorčico in moko, da se dobro premešata.
  4. Zalijete s konjakom in pustite, da na kratko zavre, kar izboljša globino okusa omake.
  5. Postopoma dodajte prvih 200 ml vode. Nenehno mešajte, da se vse sestavine premešajo in ustvarite gladko teksturo.
  6. Omako začinite s soljo, črnim poprom in timijanom ter prilagodite okusu.
  7. Dodajte lovorjev list in drugi del 200 ml vode.
  8. Pustite, da omaka na majhnem ognju vre 30 minut, da se okusi prepojijo.
  9. Po 30 minutah omako še naprej dušite na majhnem ognju še dodatnih 20 minut, da se okusi še bolj koncentrirajo.
  10. Zaključite z dekoriranjem s sveže sesekljanim peteršiljem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdete skrito osebo na sliki v manj kot 10 sekundah?
Naslednji članekRecept: Krompirjeva zloženka s šunko in sirom