Pust se bliža in čas je za slastne krofe. Pripravite jih po tem receptu in obljubljamo vam, da vam ne bo žal. So slastni, rahli in izjemno okusni.

Sestavine (za 21 krofov)

  • 350 mililitrov mleka
  • 10 gramov suhega kvasa (ali 30 gramov svežega kvasa)
  • 750 gramov moke
  • 30 gramov sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 žlici ruma
  • limonina in pomarančna lupina
  • 2 jajci
  • 3 rumenjaki
  • 100 gramov stopljenega masla
  • džem ali marmelada
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu

Postopek

  • Aktivirajte kvas tako, da ga združite s toplim mlekom. Pustite, da naraste.
  • V veliko skledo dodate moko, nato dodate mešanico aktiviranega kvasa in mleka.
  • Dodate še sladkor, sol, rum in sveže naribano limonino in pomarančno lupinico.
  • Dodate še jajca (2 celi in 3 rumenjake). Dobro premešajte.
  • V testo počasi vmešate stopljeno maslo in ga gnetete približno 10 minut.
  • Pokrijete ga s plastično folijo, da se ne izsuši in pustite, da testo vzhaja. Pustite ga na toplem nemoteno 1 uro, da zagotovite, da se kvas aktivira in testo naraste.
  • Po začetnem vzhajanju testo razvaljate na centimeter debelo in izrežete kroge premera 7 centimetrov.
  • Pred drugim vzhajanjem robove testenih krogov navlažite z vodo. To pomaga pri kasnejšem tesnjenju krofov.
  • Na vsak drugi krog testa položite žlico marmelade in pokrijte z drugim krogom. Dobro zatesnite robove.
  • Testo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati še 45 minut za drugo vzhajanje. Tako bodo krofi bolj puhasti.
  • Olje segrejte na 175 °C (kar je srednje nizka stopnja toplote).
  • Lonec pokrijte in vsak krof cvrite 2 minuti. Nato krofe obrnete in brez pokrova cvrite še na drugi strani še 2 minuti. To zagotavlja enakomerno zlato barvo in pečeno notranjost.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ja, na tej sliki se skriva sova. Nihče je ne najde v 10 sekundah
Naslednji članekIdeje za doma narejene pustne kostume, ki bodo navdušili