Bučna juha je priljubljena jed, ki združuje blag okus in kremasto teksturo. V tem receptu se bomo naučili pripraviti okusno juho, ki je enostavna, hitra in zdrava. Ta recept je primeren za vso družino in ga lahko uživate kot prijetno glavno jed ali kot elegantno predjed.

Sestavine

  • 800 g buče, olupljene in brez semen
  • Beli del pora
  • 1 čebula
  • 1 krompir
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • 500 ml vroče juhe ali vode
  • 1 žlica kremnega sira za dodatno kremoznost

Postopek

  1. Bučo, por, čebulo, krompir in stroke česna narežemo na majhne enakomerne kose.
  2. V loncu na srednje močnem ognju segrejte olivno olje.
  3. Dodamo stroke česna, čebulo in por ter pražimo, da se zmehčajo in zadišijo.
  4. V lonec dodamo bučo in krompir.
  5. Začinimo s soljo in poprom po okusu.
  6. Dobro premešamo in kuhamo približno 20-30 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.
  7. Zmes odstavimo z ognja in jo prestavimo v posodo, odporno na vročino.
  8. Mešajte mešanico z mešalnikom ali blenderjem, dokler ne dobite gladke in kremaste teksture.
  9. Dodajte žlico kremnega sira in dobro premešajte, da povečate kremastost.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdpoklic izdelka: tokrat so sporne mandarine
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #33