Monte kocke so eno izmed tistih peciv, ki ga boste velikokrat pripravljali, čeprav ni najbolj enostavno za narediti. Tako je dobro, sočno in kremasto, da boste z njim navdušili vse jedce.

Sestavine

  • Krema:
  • 1 liter mleka
  • 120 g gustina
  • 120 g sladkorja
  • 200 g margarine sobne temperature
  • Biskvit:
  • 4 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 60 g navadne moke
  • 20 g kakava
  • 1 pecilni prašek
  • 4 žlice vode
  • 150 ml čokoladnega mleka za preliv
  • Čokoladna glazura (ganache):
  • 300 g sesekljane čokolade za kuhanje
  • 300 g smetane za stepanje

Postopek

  • Najprej bomo skuhali kremo, da bo torta prej pripravljena.
  • V posodi zmešamo gustin in sladkor, nato pa prilijemo približno 200 ml hladnega mleka.
  • Vse dobro premešamo, da ni grudic.
  • Preostanek mleka zavremo.
  • Ko zavre, odstavimo z ognja, prilijemo stepeno mešanico in na kratko premešamo.
  • Vrnemo na ogenj in med mešanjem kuhamo toliko časa, da krema postane gosta.
  • Nastalo kremo lahko preložite v drugo posodo, da se prej ohladi in pokrijete s prozorno folijo, da se ne naredi skorjica.
  • Če nimate prozorne folije, kremo po vrhu občasno premešajte, da se ne naredi skorjica.
  • Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
  • V tem času naredimo biskvit.
  • Rumenjake ločimo od beljakov in iz beljakov naredimo trd sneg.
  • V drugi posodi rumenjakom dodamo sladkor in penasto stepamo.
  • V ločeni skledi zmešamo moko, kakav in pecilni prašek.
  • Zmes presejemo in dodamo zmesi rumenjakov in sladkorja.
  • Naredite mešanico z mešalnikom.
  • Na koncu dodamo beljakov sneg in vse skupaj z metlico zmešamo.
  • Pekač velikosti 36 x 21 centimetrov namastimo in pomokamo.
  • Vanj vlijemo zmes za biskvit in jo rahlo poravnamo.
  • Biskvit pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj 20 minut.
  • Pečen biskvit pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
  • Nato segrejemo čokoladno mleko in ga enakomerno prelijemo po biskvitu.
  • Z mešalnikom stepemo margarino pri sobni temperaturi.
  • Po delih dodajamo ohlajeno kremo in vsakič dobro premešamo z mešalnikom.
  • Kremo damo na biskvit in jo poravnamo.
  • Smetano za stepanje segrevamo, dokler ne zavre, nato jo odstavimo z ognja.
  • V njo damo na koščke narezano čokolado za kuhanje in dobro mešamo dolgo časa stran od ognja, da se čokolada stopi.
  • Glazuro enakomerno premažemo po beli kremi in pred rezanjem in serviranjem dobro ohladimo, najbolje čez noč.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo manj poznano sadje je priporočljivo za ljudi s prebavnimi težavami
Naslednji članekRecept: Krompirjeva enolončnica, za pogret želodčke