Na vrtovih se že bohoti ta zeleni zaklad, ki ugodno vpliva na vaše zdravje, pa tega morda niti ne veste. Blitva prinaša številne koristi in ima zdravilne učinke na vaše telo, spada v isto vrsto zelenjave kot špinača in pesa. Pred zaužitjem jo morate na hitro prekuhati – tako bo ohranila kar največ svoje hranilne vrednosti.

Zaužijete jo lahko podobno kot špinačo, lahko jo pripravite kot prilogo, odlično pa se poda h kuhanem krompirju v kombinaciji z ribo.

Zakaj je blitva zdrava?

  • Vsebuje več kot 13 vrst antioksidantov;
  • blagodejno vpliva na prebavo;
  • obogatena je z bakrom, magnezijem, železom, fosforjem, kalcijem, natrijem, kalijem, manganom in vitamini A, C, in K;
  • varuje pred osteoporozo;
  • pomaga pri hujšanju;
  • ščiti pred boleznimi srca in ožilja;
  • zmanjšuje tveganje za raka;
  • ima tudi mnogo drugih blagodejnih učinkov na zdravje.

PREBERITE TUDI: 4 živila, ki so bolj zdrava, če jih skuhate