Imate radi čokolado in meto? Potem je after eight torta kot nalašč za vas. Pripravljena je v samo nekaj minutah, za pripravo pa ne potrebujete pečice.

Sestavine

Podloga:

  • 200 g mletih čokoladnih piškotov
  • 100 g stopljenega masla

Krema

  • 400 g sladke smetane
  • 2 vrečki metinega sladkorja
  • 1 vrečka instant želatine
  • 100 g stopljene bele čokolade

Glazura

  • 100 g stopljene temne čokolade
  • 20 g sončničnega olja

Postopek

  • Piškote zmešamo z maslom in vtisnemo na dno modela.
  • Postavimo v hladilnik, da se strdi.
  • Sladko smetano zmešamo z metinim sladkorjem.
  • Dodamo instant želatino in nadaljujemo z mešanjem.
  • Dodamo stopljeno belo čokolado in mešamo, dokler se ne poveže.
  • Kremo prestavimo v model, zgladimo in postavimo v hladilnik.
  • Temno čokolado stopimo in ji dodamo olje.
  • Zmešamo do gladkega in prelijemo čez smetano.
  • Postavimo v hladilnik, da se strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako pogosto bi morali prati nedrček? To priporočajo strokovnjaki
Naslednji članekNeprijeten občutek v nogi, ki je lahko znak krvnega strdka