Imate radi čokolado in meto? Potem je after eight torta kot nalašč za vas. Pripravljena je v samo nekaj minutah, za pripravo pa ne potrebujete pečice.
Sestavine
Podloga:
- 200 g mletih čokoladnih piškotov
- 100 g stopljenega masla
Krema
- 400 g sladke smetane
- 2 vrečki metinega sladkorja
- 1 vrečka instant želatine
- 100 g stopljene bele čokolade
Glazura
- 100 g stopljene temne čokolade
- 20 g sončničnega olja
Postopek
- Piškote zmešamo z maslom in vtisnemo na dno modela.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Sladko smetano zmešamo z metinim sladkorjem.
- Dodamo instant želatino in nadaljujemo z mešanjem.
- Dodamo stopljeno belo čokolado in mešamo, dokler se ne poveže.
- Kremo prestavimo v model, zgladimo in postavimo v hladilnik.
- Temno čokolado stopimo in ji dodamo olje.
- Zmešamo do gladkega in prelijemo čez smetano.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.