Ta preprost in okusen recept je popoln za vse ljubitelje kombinacije čokolade in banan. S piškotno podlago, kremno sredico in sladko čokoladno glazuro je zagotovilo za uspeh.
Sestavine (za kalup 20 cm)
Podloga:
- 200 g mletih čokoladnih piškotov
- 100 g stopljenega masla
Krema:
- 1 vanilijev sladkor
- 1 vrečka instant želatine
- 250 g pretlačenih banan
- 100 g stopljene mlečne čokolade
Glazura:
- 100 g mlečne čokolade
- 30 g sladke smetane
- 30 g masla
Postopek
- Piškote zmešamo z maslom in vtisnemo na dno modela.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Sladko smetano zmešamo z vanilijevim sladkorjem.
- Dodamo instant želatino in nadaljujemo z mešanjem.
- Dodamo pretlačene banane in mešamo, dokler se ne povežejo.
- Vmešamo stopljeno čokolado.
- Kremo prestavimo v model, zgladimo in postavimo v hladilnik.
- Vse sestavine za glazuro damo v posodo in segrejemo v mikrovalovni pečici.
- Zmešamo do gladkega in prelijemo čez smetano.
- Postavite v hladilnik, da se strdi
- Okrasite z rezinami banane.
Video recept