Ta preprost in okusen recept je popoln za vse ljubitelje kombinacije čokolade in banan. S piškotno podlago, kremno sredico in sladko čokoladno glazuro je zagotovilo za uspeh.

Sestavine (za kalup 20 cm)

Podloga:

  • 200 g mletih čokoladnih piškotov
  • 100 g stopljenega masla

Krema:

  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 vrečka instant želatine
  • 250 g pretlačenih banan
  • 100 g stopljene mlečne čokolade

Glazura:

  • 100 g mlečne čokolade
  • 30 g sladke smetane
  • 30 g masla

Postopek

  • Piškote zmešamo z maslom in vtisnemo na dno modela.
  • Postavimo v hladilnik, da se strdi.
  • Sladko smetano zmešamo z vanilijevim sladkorjem.
  • Dodamo instant želatino in nadaljujemo z mešanjem.
  • Dodamo pretlačene banane in mešamo, dokler se ne povežejo.
  • Vmešamo stopljeno čokolado.
  • Kremo prestavimo v model, zgladimo in postavimo v hladilnik.
  • Vse sestavine za glazuro damo v posodo in segrejemo v mikrovalovni pečici.
  • Zmešamo do gladkega in prelijemo čez smetano.
  • Postavite v hladilnik, da se strdi
  • Okrasite z rezinami banane.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo morate očistiti, preden pridejo gostje – tudi če imate na voljo le 30 minut
Naslednji članekAli je brisače in rjuhe priporočljivo prati skupaj?