Če imate radi kokos, pripravite Raffaelo kroglice, nato pa še spodnjo torto, ki je narejena posebej za ljubitelje. Priprava je enostavna in ne potrebujete pečice, saj se ne peče.
Sestavine
- Podlaga:
- 200 g mletih čokoladnih piškotov
- 100 g stopljenega masla
- Krema:
- 400 g sladke smetane
- 1 vanilijev sladkor
- 1 vrečka instant želatine
- 50 g stopljene bele čokolade
- 35 g naribanega kokosa
- Glazura:
- 100 g temne čokolade
- 20 g sončničnega olja
Postopek
- Piškote zmešamo z maslom in vtisnemo na dno modela.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Sladko smetano zmešamo z vanilijevim sladkorjem. Dodamo instant želatino in nadaljujemo z mešanjem.
- Dodamo stopljeno čokolado in mešamo, dokler se ne poveže.
- Vmešamo kokos.
- Kremo prestavimo v model, zgladimo in postavimo v hladilnik.
- Čokolado raztopimo in ji dodamo olje.
- Zmešamo do gladkega in prelijemo čez smetano.
- Potresemo z naribanim kokosom.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.