Popolna jed, ki jo lahko pripravite, če želite imeti piknik, vendar si želite nekaj lažjega. Brancin tako dobro prevzame okus po dimljenem oglju, preliv iz šalotke pa se odlično poda k belim ribam, deluje pa tudi s tuno, lososom ali piščancem.
Sestavine
- 2 cela brancina (ali orade ali cele skuše), brez drobovja, lusk in očiščene
- ½ limone, narezana
- Peščica vejic timijana
Za preliv iz šalotke
- 90 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 šalotka, na tanko sesekljana
- 2 stroka česna, prepolovljena
- 2 vejici timijana
- 1 žlica kisa
- 1 paradižnik, narezan na kocke
- 1 žlica sesekljanega drobnjaka
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
Postopek
- Za preliv damo olje, šalotko, česen in timijan v majhno, mrzlo ponev s ščepcem soli. Postavite na majhen ogenj in nežno ogrejte. Cilj je dušiti šalotko približno 20 minut. Šalotka in česen naj se zmehčata, vendar naj se ne obarvata. Ponev odstavite z ognja, vmešajte kis in pustite, da se popolnoma ohladi.
- Na zmernem ognju segrejte žar ali ponev. Na vsaki strani vsake ribe izrežite 3 reže skozi kožo in meso, vendar ne povsem do kosti, in napolnite votline z rezinami limone in timijanom.
- Pecite na vsaki strani 3-4 minute, nato preverite, ali je meso pečeno – mora biti neprozorno in odmaknjeno od kosti. (Če niste prepričani, jih lahko za 5 minut vedno vstavite v pečico pri 180 ° C / ventilatorsko pečico 160 ° C / oznako 4.)
- Za dokončanje preliva zavrzite timijan in česen ter vmešajte paradižnik in zelišča. Z žlico položite preliv nad kuhano ribo, ki jo boste postregli.
Zadnji prispevki
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse
- Optična iluzija: Med velikonočnimi zajci se skriva kuža, če ga najdete v 10 sekundah imate dober vid
- Recept za leno pito z višnjami in kokosom, navdušeni boste
- Naredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način