Popolna jed, ki jo lahko pripravite, če želite imeti piknik, vendar si želite nekaj lažjega. Brancin tako dobro prevzame okus po dimljenem oglju, preliv iz šalotke pa se odlično poda k belim ribam, deluje pa tudi s tuno, lososom ali piščancem.

Sestavine

  • 2 cela brancina (ali orade ali cele skuše), brez drobovja, lusk in očiščene
  • ½ limone, narezana
  • Peščica vejic timijana

Za preliv iz šalotke

  • 90 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 šalotka, na tanko sesekljana
  • 2 stroka česna, prepolovljena
  • 2 vejici timijana
  • 1 žlica kisa
  • 1 paradižnik, narezan na kocke
  • 1 žlica sesekljanega drobnjaka
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja 

Postopek

  1. Za preliv damo olje, šalotko, česen in timijan v majhno, mrzlo ponev s ščepcem soli. Postavite na majhen ogenj in nežno ogrejte. Cilj je dušiti šalotko približno 20 minut. Šalotka in česen naj se zmehčata, vendar naj se ne obarvata. Ponev odstavite z ognja, vmešajte kis in pustite, da se popolnoma ohladi.
  2. Na zmernem ognju segrejte žar ali ponev. Na vsaki strani vsake ribe izrežite 3 reže skozi kožo in meso, vendar ne povsem do kosti, in napolnite votline z rezinami limone in timijanom.
  3. Pecite na vsaki strani 3-4 minute, nato preverite, ali je meso pečeno – mora biti neprozorno in odmaknjeno od kosti. (Če niste prepričani, jih lahko za 5 minut vedno vstavite v pečico pri 180 ° C / ventilatorsko pečico 160 ° C / oznako 4.)
  4. Za dokončanje preliva zavrzite timijan in česen ter vmešajte paradižnik in zelišča. Z žlico položite preliv nad kuhano ribo, ki jo boste postregli.

Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 idej za prekrasno jedilnico, v kateri boste uživali
Naslednji članekKaj počnemo na vrtu v juniju?