Lava tortice so postale priljubljene, ko smo po svetu začeli spremljati različne MasterChef resničnostne šove. Originalno ji rečemo lava cake, Slovenci pa ji pravimo lava tortica ali čokoladni vulkanček. Priprava te okusne sladice s tekočo sredico je zelo preprosta, vendar potrebujete nekaj znanja. Pridobite ga lahko v nadaljevanju recepta, ki je podkrepljen z videjem.

Sestavine za 2 tortici

  • 150 g čokoladnih kapljic (tudi koščki veljajo)
  • 1/2 skodelice (115 g) masla
  • 3 jajca
  • 1/4 skodelice sladkorja (50 g)
  • 1/4 skodelice moke (40 g)
  • 1/2 žličke vanilije
  • 1/4 žličke soli
Recept: Čokoladna lava tortica (lava cake)
Posodice ne napolnite do roba. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Na parni kopeli stopite čokoladne kapljice in maslo. Mešajte.
  • Keramične posodice premažite z maslom in posujte z moko.
  • V skledi ubijte 3 jajca, dodajte vanilijev sladkor, sol in sladkor. Premešajte z električnim mešalnikom, mešajte približno 3 minute, da dobite puhasto maso.
  • Dodajte stopljeno čokolado in maslo ter znova premešajte.
  • Na koncu v skledo dodajte še moko in premešajte z električnim mešalnikom, da razbijete vse grudice.
  • Maso vlijte v modelčke in pecite približno 14 minut. Temperaturo pečice nastavite na 200 stopinj Celzija.
  • Čas peke bo različen. Odvisen je od velikosti modelčka, širine in podobno. A če boste izbrali takšen modelček, ki je v videu, in boste s to maso napolnili 2 modelčka, potem bi vaša lava cake morala uspeti.

Video recept

Pripravite tudi:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTest osebnosti: Kar vidite v prvih 5 sekundah, razkrije, kakšen prvi vtis naredite na ljudi
Naslednji članekKako osvežiti svoj dom, da bo v spomladanskem vzdušju?


2 KOMENTARJI

Comments are closed.