Te čokoladne kocke s karamelo so popolna poslastica za vsako priložnost. S svojimi bogatimi čokoladnimi plastmi in hrustljavim karamelnim prelivom bodo zagotovo navdušile vse goste.

Sestavine

  • 3 jajca
  • Ščepec soli
  • 90 gramov sladkorja
  • 110 gramov stepene smetane
  • 1/3 čajne žličke soli
  • 50 gramov mleka
  • 75 gramov moke
  • 25 gramov kakava v prahu
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 150 gramov sladkorja (za karamelo)
  • 70 gramov masla
  • 200 ml toplega mleka (za namakanje)
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 400 gramov kremnega sira
  • 40 gramov sladkorja v prahu
  • 200 gramov ohlajene stepene smetane
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • 70 gramov mlečne čokolade
  • 70 gramov temne čokolade
  • Sesekljani orehi in karamela (za dekoracijo)

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 180°C. Pekač (18×18 cm) namastimo in obložimo s peki papirjem.
  2. V posodi za mešanje zmešamo jajca, sol in sladkor, dokler ne postane kremasto in puhasto.
  3. Mešanici dodamo mleko in dobro premešamo.
  4. Presejemo moko, kakav v prahu in pecilni prašek. Suhe sestavine nežno vmešamo v mokro mešanico, dokler se dobro ne povežejo.
  5. Maso vlijemo v pripravljen pekač in po vrhu zgladimo z lopatko.
  6. Pečemo v predhodno ogreti pečici 20 minut oziroma dokler leseno nabodalo, ki ga zapičimo v sredino, ne izstopi čisto.
  7. Vmes pripravimo karamelo, tako da na majhnem ognju stopimo sladkor. Dodamo maslo in mešamo, dokler ni gladka.
  8. Biskvit vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato z nožem po vsej torti naredimo luknje.
  9. Biskvit počasi prelijemo s toplim mlekom, ki naj se vpije v luknjice.
  10. V skledi za mešanje stepemo kremni sir, sladkor v prahu in ohlajeno stepeno smetano, da postane gladka in kremasta.
  11. Vmešamo vanilijev ekstrakt.
  12. Najprej čez biskvit premažemo karamelo.
  13. Zmes s kremnim sirom razporedimo po ohlajeni karameli in ustvarimo enakomerno plast.
  14. Stopimo mlečno in temno čokolado ter ju nekoliko ohladimo.
  15. Prelijemo s stopljeno čokolado.
  16. Torto okrasimo s sesekljanimi orehi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: 10 idej za božično dekoracijo
Naslednji članekRecept: Najboljša tunina pašteta, kar ste jih jedli