Če ste se po novem letu odločili za bolj zdrav način življenja, potem bo tale recept kot za vas. Pečena čičerika je odlično nadomestilo za različne hitre prigrizke kot so čips, kokice, smokiji in podobno. Je hrustljava, polna vlaknin in zelo okusna.

Sestavine

  • 1 pločevinka čičerike
  • 1 žlica olivnega olja
  • ½ čajne žličke kumine
  • ½ čajne žličke paprike
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  • Pečico segrejte na 200°C.
  • Pekač obložite s peki papirjem in ga postavite na stran.
  • Čičeriko sperite v cedilu, dokler voda ne postane bistra.
  • S papirnato brisačo obrišite čičeriko, da se posuši.
  • Čičeriko prestavite v pekač, dodate oljčno olje, kumino, papriko, sol in poper ter premešate, dokler ni čičerika dobro prekrita z začimbami.
  • Pečete v ogreti pečici 30-35 minut.
  • Pojejte takoj, ali pustite, da se ohladi in nato shranite v nepredušni posodi.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako osvežiti svoj dom, da bo v spomladanskem vzdušju?
Naslednji članekKako očistiti bele plastične stole


1 komentar

Comments are closed.