Cvetača ima mnogo zdravilnih lastnosti, zato nas bo cvetačna juha pogrela in okrepila.

PREBERITE TUDI: Trik: takole si lahko izjemno hitro pripravite turško kavo

Sestavine:

  • maslo;
  • čebula;
  • cvetača;
  • sir;
  • česen;
  • poper;
  • muškatni orešček;
  • sol.

Postopek

Odrežite nekaj masla in ga raztopite v posodi. Narežite cvetačo, čebulo in česen. Rahlo popražite čebulo in česen ter zalijte z vročo vodo. Dodajte koščke cvetače. Kuhajte le toliko, da se cvetača omehča. Juhi lahko dodate nekaj kisle smetane ali mleka, da dobi kremno teksturo. Juho začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Sir narežite na koščke in dodajte juhi, tik preden boste jedli.

Dober tek!

PREBERITE TUDI: Recept: Odličen tunin namaz z orehi