Cvetača ima mnogo zdravilnih lastnosti, zato nas bo cvetačna juha pogrela in okrepila.
PREBERITE TUDI: Trik: takole si lahko izjemno hitro pripravite turško kavo
Sestavine:
- maslo;
- čebula;
- cvetača;
- sir;
- česen;
- poper;
- muškatni orešček;
- sol.
Postopek
Odrežite nekaj masla in ga raztopite v posodi. Narežite cvetačo, čebulo in česen. Rahlo popražite čebulo in česen ter zalijte z vročo vodo. Dodajte koščke cvetače. Kuhajte le toliko, da se cvetača omehča. Juhi lahko dodate nekaj kisle smetane ali mleka, da dobi kremno teksturo. Juho začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Sir narežite na koščke in dodajte juhi, tik preden boste jedli.
Dober tek!
PREBERITE TUDI: Recept: Odličen tunin namaz z orehi