Ko je sezona bučk, jih je potrebno porabiti. Obstaja nešteto načinov. Recept v nadaljevanju pa nam je najljubši. Zagotovo vam bo všeč.

Sestavine

  • dve ali ena velika bučka
  • 2 jajci
  • 1 žlica kisle smetane
  • sol
  • olje
  • 200 g šunke
  • 100 g trdega sira

Postopek

  • Bučke očistimo in olupimo.
  • Narežemo jih na tanke lističe po dolgem – lahko kar z lupilcem.
  • V skledo damo 2 jajci, jih solimo, dodamo kislo smetano in razžvrkljamo.
  • Pekač premažemo z oljem in po dnu razporedimo plast bučk, tako da je dno prekrito.
  • Po plasti bučk namažemo jajčno mešanico in znova naložimo še eno plast bučk.
  • Premažemo z jajčno mešanico in prekrijemo s šunko in po vrhu dodamo nariban sir.
  • Ponovimo, dokler ne napolnimo pekača, ali nam zmanjka sestavin.
  • Zaključimo s plastjo sira.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSlika, ki jo vidite prvo v tej optični iluziji, razkrije vaše skrite lastnosti
Naslednji članekPosadite avokado doma: Vse kar potrebujete je kozarec in malo potrpljenja