Ko je sezona bučk, jih je potrebno porabiti. Obstaja nešteto načinov. Recept v nadaljevanju pa nam je najljubši. Zagotovo vam bo všeč.
Sestavine
- dve ali ena velika bučka
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- sol
- olje
- 200 g šunke
- 100 g trdega sira
Postopek
- Bučke očistimo in olupimo.
- Narežemo jih na tanke lističe po dolgem – lahko kar z lupilcem.
- V skledo damo 2 jajci, jih solimo, dodamo kislo smetano in razžvrkljamo.
- Pekač premažemo z oljem in po dnu razporedimo plast bučk, tako da je dno prekrito.
- Po plasti bučk namažemo jajčno mešanico in znova naložimo še eno plast bučk.
- Premažemo z jajčno mešanico in prekrijemo s šunko in po vrhu dodamo nariban sir.
- Ponovimo, dokler ne napolnimo pekača, ali nam zmanjka sestavin.
- Zaključimo s plastjo sira.