Če si želite nedeljskega kosila, ki bo navdušilo družino ali goste, potem bo ta recept za telečjo plečko naravnost popoln. Meso bo po počasnem pečenju mehko, sočno in polno okusa, pečena zelenjava pa bo prijetno dopolnila jed, zraven lahko pripravite tudi veliko skledo regratove solate.
Sestavine
- telečja plečka
- krompir
- korenje
- 1 paradižnik
- paprike
- 30 g masla
- 200 ml goveje osnove(ali bujona)
- olivno olje
- mešanica začimb po okusu (npr. vegeta)
- mešani poper
morska sol - mleta sladka paprika
- svež rožmarin (po želji)
Postopek
- Telečjo plečko najprej mariniramo. V skodelici zmešamo: olivno olje, poper, morsko sol in mešanico začimb.
- Z marinado premažemo obe strani mesa in ga pustimo v hladilniku (idealno 24 ur), da se okusi dobro vpijejo.
- Pekač rahlo naoljimo.
- Vanj položimo meso in pečemo 60 minut pri 200 °C, pokrito z aluminijasto folijo ali pokrovom.
- Medtem narežemo: krompir, korenje, 1 paradižnik. Zelenjavo začinimo z malo olja, soljo, mešanico začimb in mleto papriko.
- Po eni uri pečenja: meso prelijemo z lastnim sokom, dodamo narezano zelenjavo, pečemo še 20 minut.
- Nato: po mesu in zelenjavi dodamo 30 g masla, prelijemo z 200 ml govejega temeljca, pečemo še 20 minut.
- Dodamo papriko in rožmarin, pečemo še 30 minut.
- Meso obrnemo in pečemo še 15 minut brez pokrova, da se lepo zapeče.
- Meso narežemo na rezine ali odrezke. Zelenjavo odstranimo iz pekača. Rezine mesa položimo nazaj na dno pekača in vse skupaj vrnemo v pečico za 2 minuti, da ostane sočno in toplo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vam uspe najti hiško, ki se razlikuje od ostalih?
- Za spremembo ražnjiče pripravite na takšen način, všeč bodo vsem
- Pospešite cvetenje svojih vrtnic: Kar običajno vržete v smeti, zakopljite v zemljo
- Napake, ki jih vsi delamo pri peki palačink in zato niso tako okusne
- Kako odstraniti klopa in kaj storiti, če se glava zagozdi?
- Odpoklic izdelka: Če ste to kupili v Sparu, lahko predstavlja tveganje za zdravje