Špinačno-krompirjeva musaka je okusna kombinacija mehkega krompirja in sveže špinače, prelita s kremno mešanico jajc in sira. Idealna je za kosilo in se zlahka kombinira z različnimi prilogami.

Sestavine

  • 800 g krompirja
  • 800 g sveže špinače
  • 4 jajca
  • 4 žlice kisle smetane
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • mleko, za redčenje (po potrebi)
  • 2 žlici naribanega sira
  • muškatni orešček, po želji
  • ½ čajne žličke soli
  • poper
  • nariban sir, za posipanje

Postopek

  1. Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo v slani vodi do mehkega približno 20-25 minut.
  2. Špinačo na kratko pokuhamo v vreli vodi.
  3. Jajca stepemo s kislo smetano in smetano za kuhanje. Če je zmes gosta, dodamo malo mleka.
  4. Po želji jajcem dodamo sir in malo naribanega muškatnega oreščka.
  5. Začinimo s soljo in poprom.
  6. Kuhan krompir in špinačo odcedimo. Položimo v pekač, ki smo ga predhodno namastili in premešamo.
  7. Prelijemo z jajčno zmesjo in izdatno potresemo z naribanim sirom.
  8. Pečemo na 180 stopinjah, dokler površina ne dobi lepe zlate barve, 25-35 minut.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli lahko v 11 sekundah opazite skritega ljubimca na starinski sliki?
Naslednji članekOptična iluzija: Samo 2 % ljudi lahko reši to uganko, ste med njimi