Maso za čevapčiče ali že pripravljene čevapčiče lahko kupite v trgovini, vendar ne bi bilo bolje, če bi maso pripravili kar sami in se tako izognili dvomu, kaj vse se v njej nahaja? Ne potrebujete ogromno sestavin, da bodo vaši čevapčiči okusni in slastni, le nekaj časa in predvsem volje. Preverimo, kako sami naredite najboljšo maso za čevapčiče.
NE SPREGLEJTE: Vzemi krompir in ga podrgni po žaru. Zakaj? Ko boš izvedel, boš hotel poskusiti!
Sestavine
- 500 g mletega svinjskega mesa
- 500 g govejega mletega mesa
- nasekljan pekoč feferon
- 3 žličke sladke paprike
- 3 stroki drobno nasekljanega česna
- 2 žlici različnih začimb (origano, majaron, timijan, peteršilj)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 0,5 dl mineralne ali navadne vode s ščepom sode bikarbone
Postopek
Postopek je zelo enostaven. Vse sestavine z rokami zgnetemo v maso in jo damo v hladilnik. Pred samo pripravo (naj bo to žar, pečica, ponev) jo še enkrat dobro pregnetemo in iz nje oblikujemo čevapčiče.
NE SPREGLEJTE: Pripravljate piknik? To so priloge, ki ne smejo manjkati ob žaru
Zadnji prispevki
- Krompirja nikoli ne shranjujte na tem mestu, če želite, da bo dolgo obstal
- 5 feng shui trikov: Kako to jesen popestriti svoj dom
- Kako ravnati z rastlinami jeseni: Malo svetlobe in veliko ljubezni za lepši življenjski prostor
- Recept za božanske čokoladne mileram kocke
- Moški, rojeni pod temi znaki zodiaka, na svoje ženske gledajo kot kraljice