Maso za čevapčiče ali že pripravljene čevapčiče lahko kupite v trgovini, vendar ne bi bilo bolje, če bi maso pripravili kar sami in se tako izognili dvomu, kaj vse se v njej nahaja? Ne potrebujete ogromno sestavin, da bodo vaši čevapčiči okusni in slastni, le nekaj časa in predvsem volje. Preverimo, kako sami naredite najboljšo maso za čevapčiče.
NE SPREGLEJTE: Vzemi krompir in ga podrgni po žaru. Zakaj? Ko boš izvedel, boš hotel poskusiti!
Sestavine
- 500 g mletega svinjskega mesa
- 500 g govejega mletega mesa
- nasekljan pekoč feferon
- 3 žličke sladke paprike
- 3 stroki drobno nasekljanega česna
- 2 žlici različnih začimb (origano, majaron, timijan, peteršilj)
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- 0,5 dl mineralne ali navadne vode s ščepom sode bikarbone
Postopek
Postopek je zelo enostaven. Vse sestavine z rokami zgnetemo v maso in jo damo v hladilnik. Pred samo pripravo (naj bo to žar, pečica, ponev) jo še enkrat dobro pregnetemo in iz nje oblikujemo čevapčiče.
NE SPREGLEJTE: Pripravljate piknik? To so priloge, ki ne smejo manjkati ob žaru
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju