Maso za čevapčiče ali že pripravljene čevapčiče lahko kupite v trgovini, vendar ne bi bilo bolje, če bi maso pripravili kar sami in se tako izognili dvomu, kaj vse se v njej nahaja? Ne potrebujete ogromno sestavin, da bodo vaši čevapčiči okusni in slastni, le nekaj časa in predvsem volje. Preverimo, kako sami naredite najboljšo maso za čevapčiče.

NE SPREGLEJTE: Vzemi krompir in ga podrgni po žaru. Zakaj? Ko boš izvedel, boš hotel poskusiti!

Sestavine

  • 500 g mletega svinjskega mesa
  • 500 g govejega mletega mesa
  • nasekljan pekoč feferon
  • 3 žličke sladke paprike
  • 3 stroki drobno nasekljanega česna
  • 2 žlici različnih začimb (origano, majaron, timijan, peteršilj)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 0,5 dl mineralne ali navadne vode s ščepom sode bikarbone

Postopek

Postopek je zelo enostaven. Vse sestavine z rokami zgnetemo v maso in jo damo v hladilnik. Pred samo pripravo (naj bo to žar, pečica, ponev) jo še enkrat dobro pregnetemo in iz nje oblikujemo čevapčiče.

NE SPREGLEJTE: Pripravljate piknik? To so priloge, ki ne smejo manjkati ob žaru


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNavade, za katere niste vedeli, da ste jih dobili od staršev
Naslednji članekRastline, ki odganjajo mravlje in jih boste želeli na vašem vrtu ali v domu