Praznični sadni kruh je tradicionalna sladica, ki jo pripravljamo v času božičnih praznikov. Je mehak, sladek in se odlično poda k vroči čokoladi, čaju ali kakavu ter vsem toplim napitkom v katerih uživamo ob dolgih zimskih večerih.

Pripravite ga po spodnjem receptu in prepričani smo, da bo to najboljši sadni kruh, ki ga boste kdaj jedli.

Sestavine

Za testo za kruh

  • 1,5 skodelice večnamenske moke
  • 1 skodelica (125 g) zmehčanega masla
  • 3 cela jajca
  • Suho sadje (brusnice, zlate rozine, temne rozine, češnje, jagode itd.) – 1,5 skodelice
  • Sesekljani mandlji
  • Sesekljane pistacije
  • Sesekljani indijski oreščki
  • Limonina lupina
  • Pomarančna lupina
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 skodelica (150 g) rjavega sladkorja
  • Ščepec muškatnega oreščka v prahu
  • Ščepec cimeta v prahu
sadni kruh, Recept: Najboljši praznični sadni kruh, ki ga letos morate pripraviti
Pekač premažemo z maslom. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Vso suho sadje damo v skledo in ga prelijemo s pomarančnim sokom in pustimo, se namakajo vsaj dve uri.
  • Pekač za kruh premažemo z maslom in ga obložimo s peki papirjem. Prižgemo pečico na 160 stopinj Celzija.
  • V drugo skledo damo zmehčano maslo in ga stepamo, dokler ne postane puhasto.
  • Ob mešanju mu dodamo jajca ter stepamo dalje.
  • V mešanico dodamo limonino lupinico, pomarančno lupinico, muškatni orešček, rjavi sladkor, cimet ter pecilni prašek.
  • Stepamo še dobro minutko.
  • V maso dodamo narezane oreščke ter premešamo z lopatico.
  • Vsujemo še moko, znova premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
  • K testu zdaj dodamo le še namočeno suho sadje. Razporedimo ga po pekaču in postavimo v pečico.
  • Pečemo na 160 stopinjah približno 1 uro in 10 minut.

Video recept

NE SPREGLEJTE: Ideje za božično večerjo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVeč kot 10 idej za božično dekoracijo, ki jo lahko naredite skupaj z otroki
Naslednji članekOdlične ideje za praznični pogrinjek!