Se radi pogrejete z juhami? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem morate pripraviti to nizkokalorično juho s piščancem, ki bo nasitila vaš želodec in obnorela vaše brbončice.

Sestavine

  • Meso piščančjih nog – 200 g
  • Krompir – 340 g
  • Česen – 2 stroka
  • Korenček – 1 kos
  • Šampinjoni – 250 g
  • Čebula – 1/2 kos
  • Olive – 10 g
  • Kisla smetana 12% – 1 žlica
  • Zelenjavna juha – 600 ml
  • Peteršilj – 1 šopek
  • Začimbe: sol, črni poper, rdeča paprika, česen

Postopek

  • Čebulo nasekljamo (po tem postopku je najlažje)
  • Korenček narežemo na kolobarje, česen stremo, šampinjone narežemo na lističe.
  • Piščančja stegna narežemo na trakce ali koščke. Posolimo in popramo. Dodamo še rdečo papriko in česen v prahu.
  • Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke.
  • V lonec damo žlico olivnega olja in nekaj minut pražimo čebulo.
  • Dodamo še meso in ga pražimo.
  • Dodamo česen in ga pražimo minutko.
  • Nato še ostale sestavine.
  • Prelijemo z zelenjavno juho in kuhamo 20 minut.
  • Sesekljamo česen, ga dodamo v juho in premešamo.
  • Kuhamo še nekaj minut in juha je pripravljena.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Samo genij lahko opazi skrito želvo v 20 sekundah
Naslednji članekDobri sosedje: To so rastline, ki jih morate saditi poleg paprike, da bo pridelek bogat