Piščančji curry je recept, ki izhaja iz Indije, kjer v svoje jedi radi dodajo kurkumo ali začimbo, narejeno iz nje – curry. Če ga še niste nikoli pripravili, je sedaj odlična priložnost. Recept je preprost in jed hitro pripravljena. Za prilogo postrežete riž.
Sestavine
- Čebula – 1 kos
- Piščančji file – 350 g
- Česen – 2 stroka
- Curry v prahu – 1 čajna žlička
- Paradižnikova pasta – 20 g
- Voda – 170 ml
- Kisla smetana – 50 g
- Moka – 20 g
Postopek
- Čebulo sesekljamo (najhitreje to storimo po tem postopku)
- Piščančja prsa narežemo na kocke.
- Čebulo damo v ponev in jo prepražimo, ko postekleni, dodamo še piščanca in pražimo 10 minut, dodamo česen, pražimo še minutko.
- Nato dodamo curry, paradižnikovo pasto, vodo in premešamo. Dodamo kislo smetano in moko. Premešamo, da ne bo grudic in kuhamo še nadaljnjih 10 minut na visoki temperaturi.
Video recept
Zadnji prispevki
- To se zgodi s telesom, če pogosto jeste zeleno solato
- Odpoklic priljubljenega izdelka, ki bo v teh dneh res pogosto na krožniku
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga