Že naše babice so znale pripraviti nadvse okusne obare, čeprav nam niso teknile, ker smo takrat bili še otroci. Sedaj pa nam vsake toliko tekne, kaj dobrega na žlico, še posebej v hladnih dneh.

Sestavine:

  • 500 g piščančjih stegen brez kože
  • 2 krompirja
  • pest cvetače
  • 1 l jušne osnove
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • brstični ohrovt
  • sol, poper, peteršilj, začimbe

Žličniki

  • 1 jajce
  • pirina moka

Priprava:

Na olju popečemo piščančja stegna. Ko so na vsaki strani že rahlo zapečena, jih odstranimo iz kozice in dodamo nasekljano čebulo. Pražimo jo do zlato-rjave barve, nato dodamo česen, dokler ne zadiši. V kozico vrnemo stegna, dodamo na kocke narezan krompir, korenček, cvetačo in zalijemo z jušno osnovo. Dodamo začimbe in kuhamo približno 20 minut, nato dodamo še brstični ohrovt in žličnike ter kuhamo dokler niso žličniki ter ohrovt kuhani (približno 10 – 15 minut, odvisno od velikost)

Priprava žličnikov:

V skledici stepemo jajce in mu počasi dodajamo moko, dokler ne dobimo željeno gostoto, ki mora biti srednje gosta (ne tekoča, ne trda). Po žlicah počasi dodajamo v obaro.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekŽalostno: To je število še živečih polarnih medvedov na svetu
Naslednji članekKoronavirus: Kako poskrbimo za pravilno higieno v času okužb