Mnogim so bučke bogato obrodile, zato kar ne vemo, kaj bi iz njih še pripravili. Danes smo preizkusili odlično in hitro pripravljeno omako z bučkami, paradižnikom in tuno, ki lahko obogati testenine, njoke, pire krompir, celo riž. Za pripravo potrebujete le 20 minut.
Sestavine
- čebula
- česen
- večja bučka
- tri paradižnike (ali konzerva pelatov)
- ena konzerva tune
- sol, poper, origano
- poljubna priloga
Postopek
Olupimo in sesekljamo čebulo ter česen. Bučko, če je še mlada, ne lupimo, jo le narežemo na kocke. Sesekljamo še paradižnik na manjše kocke. Ponev pristavimo na ogenj in dolijemo malo olja, na katerem prepražimo čebulo. Dodamo česen. Ko česen zadiši, dodamo še bučke, ki jih pražimo približno 5 minut. Dodamo še paradižnik, origano, sol in poper. Vse skupaj kuhamo še približno 10 minut, pred koncem dodamo še odcejeno tuno.
Prelijemo preko poljubne priloge. Če kuhamo testenine, lahko vodo, v kateri smo jih kuhali dodamo k omaki, da jo malo zgostimo.
NE SPREGLEJTE: Recept: Nadevane bučke z mleto govedino in rikoto