Topla skleda juhe vam lahko odpravi vse težave. Se počutite slabotne? Popijte juho. Občutite tesnobo? Popijte juho, počutili se boste sproščeno. Vam je slabo? Privoščite si juho za takojšnje olajšanje. Se ne počutite zelo lačni? Pojejte juho! Ena rešitev za vse naše težave! Ta recept za okusno piščančjo juho je zelo enostaven in pripraviti ga je mogoče s samo peščico lahko dostopnih kuhinjskih sestavin in nekaj piščanca.

Ta recept temelji na zeliščnem in svežem okusu, ki ga oddajajo koriander in limona, zato smo ga skušali čim bolj ohraniti pri življenju. Kaj čakaš? Začni s tem preprostim receptom.

Sestavine

  • 500 g piščanca
  • 50 g ingverja
  • 1 zeleni čili
  • črni poper po potrebi
  • 1 čajna žlička kisa
  • 2 žlici limoninega soka
  • 5 strokov česna
  • 10 listov koriandra
  • 2 žlički koruzne moke
  • sol po potrebi
  • 1 žlica vode

Postopek

Skuhajte piščanca
Dodajte vsega piščanca v lonec in ga napolnite z vodo do stopnje, da je popolnoma pokrit. Dodajte 1 žlico soli, ½ ingverja in nekaj listov koriandra. Pustimo, da vre 15 minut.

Piščanca zdrobimo
Piščanca vzamemo iz lonca in pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi, začnite piščanca drobiti z vilicami ali nožem. Medtem v ponev dodajte nekaj masla in mu dodajte nasekljan česen in ingver, skupaj s prerezanim čilijem.

Zmešajte, zavrite in postrezite
Ko se ingver in česen lepo popečeta, dodajte 1 skodelico piščančje osnove in približno 2 skodelici vode skupaj z razrezanim piščancem in zavrite. Začinimo ga s soljo in poprom ter dodamo kis. Temu dodamo kašo iz koruzne moke in liste koriandra skupaj s sokom 2 limon. Postrezite vroče s popečenim kruhom!

 

 

Prejšnji članekDajte svojemu domu pridih zlata
Naslednji članekŽenske spregovorile o tem, kako se je njihov zakon spremenil po rojstvu otrok