Če nimate navdiha za pripravo piščanca, vam ponujamo idejo, kako ga narediti slastnega. Sladko omako iz citrusov prelijemo po hrustljavem piščancu in postrežemo z rižem, rezanci ali prilogo po izbiri.
Sestavine
- 350 ml vode
- 0,5 pomaranče
- 0,5 limone
- 80 ml riževega kisa
- 3 žlice sojine omake
- 1 žlica naribane pomarančne lupinice
- 100 g rjavega sladkorja
- 2 cm svežega ingverja
- 1 strok česna
- 20 g mlade čebule
- četrt čajne žličke čilijevih kosmičev
- 3 žlice koruznega škroba
- 2 žlici vode
- 450 g piščančjega fileja, narezanega na kocke
- 150 g navadne moke
- tri četrt čajne žličke soli
- tri četrt čajne žličke popra
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica sezamovih semen
Postopek
Omaka
- Pomarančno lupinico nastrgamo, nato ožamemo polovico pomaranče in limone, da dobimo sok. Ingver naribamo, česen sesekljamo ali stisnemo, mlado čebulo pa narežemo na kolobarje.
- Na zmernem ognju segrejemo ponev in dodamo vodo, pomarančni sok, limonin sok, rižev kis in sojino omako. Vmešamo 1 žlico pomarančne lupinice, rjavi sladkor, ingver, česen in čilijeve kosmiče. Premešamo in ko omaka zavre, odstavimo z ognja in hladimo 15 minut.
Meso
- Narezane koščke piščanca damo v plastično vrečko, ki jo je mogoče zapreti, in ji dodamo 230 ml ohlajene omake, preostanek prihranimo. Postavimo v hladilnik za 2 uri.
- V drugi plastični vrečki zmešamo moko, sol in poper. Dodamo mariniranega piščanca, zapremo vrečko in dobro pretresemo.
- Oljčno olje segrejemo na srednje močnem ognju in piščanca med pogostim mešanjem pražimo približno 8-10 minut oziroma dokler ne postane zlato rjave barve.
- Pečenega piščanca prestavimo na krožnik in pokrijemo s folijo.
- V isto ponev dodamo preostanek omake in mešamo, dokler ne zavre. V majhni posodi zmešamo koruzni škrob in vodo, nato dodamo omaki. Ogenj zmanjšamo, dodamo pečenega piščanca in med občasnim mešanjem dušimo 5 minut.
- Postrežemo z rižem ali rezanci, po želji pa meso potresemo s sezamom.
Zadnji prispevki
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56