Če nimate navdiha za pripravo piščanca, vam ponujamo idejo, kako ga narediti slastnega. Sladko omako iz citrusov prelijemo po hrustljavem piščancu in postrežemo z rižem, rezanci ali prilogo po izbiri.

Sestavine

  • 350 ml vode
  • 0,5 pomaranče
  • 0,5 limone
  • 80 ml riževega kisa
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 žlica naribane pomarančne lupinice
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2 cm svežega ingverja
  • 1 strok česna
  • 20 g mlade čebule
  • četrt čajne žličke čilijevih kosmičev
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 2 žlici vode
  • 450 g piščančjega fileja, narezanega na kocke
  • 150 g navadne moke
  • tri četrt čajne žličke soli
  • tri četrt čajne žličke popra
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica sezamovih semen

Postopek

Omaka

  1. Pomarančno lupinico nastrgamo, nato ožamemo polovico pomaranče in limone, da dobimo sok. Ingver naribamo, česen sesekljamo ali stisnemo, mlado čebulo pa narežemo na kolobarje.
  2. Na zmernem ognju segrejemo ponev in dodamo vodo, pomarančni sok, limonin sok, rižev kis in sojino omako. Vmešamo 1 žlico pomarančne lupinice, rjavi sladkor, ingver, česen in čilijeve kosmiče. Premešamo in ko omaka zavre, odstavimo z ognja in hladimo 15 minut.

Meso

  1. Narezane koščke piščanca damo v plastično vrečko, ki jo je mogoče zapreti, in ji dodamo 230 ml ohlajene omake, preostanek prihranimo. Postavimo v hladilnik za 2 uri.
  2. V drugi plastični vrečki zmešamo moko, sol in poper. Dodamo mariniranega piščanca, zapremo vrečko in dobro pretresemo.
  3. Oljčno olje segrejemo na srednje močnem ognju in piščanca med pogostim mešanjem pražimo približno 8-10 minut oziroma dokler ne postane zlato rjave barve.
  4. Pečenega piščanca prestavimo na krožnik in pokrijemo s folijo.
  5. V isto ponev dodamo preostanek omake in mešamo, dokler ne zavre. V majhni posodi zmešamo koruzni škrob in vodo, nato dodamo omaki. Ogenj zmanjšamo, dodamo pečenega piščanca in med občasnim mešanjem dušimo 5 minut.
  6. Postrežemo z rižem ali rezanci, po želji pa meso potresemo s sezamom.

Recept: Piščanec na azijski način


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOsebnostni test: stvar, ki jo najprej vidite, bo razkrila, ali imate narcistične lastnosti
Naslednji članekKolač z orehi, karamelo in čokolado