Za začetek ustvarjanja čudovitega kolača z orehi in čokolado je prvi korak priprava biskvita.
Sestavine
- 6 beljakov
- 200 g granuliranega sladkorja
- 200 g mletih orehov
- 3 žlice moke
- 10 g pecilnega praška
- 200 g bele čokolade
- 2 žlici olja
- 300 g sladkorja
- 6 rumenjakov
- 200 g masla
- 200 g orehov
- 150 g temne čokolade
- 3 žlice olja
Postopek
- 6 beljakov stepemo z 200 g kristalnega sladkorja.
- Stepenemu beljaku dodamo 200 g mletih orehov, 3 žlice moke in 10 g pecilnega praška.
- Vse presejemo in zmešamo z mešalnikom.
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Pekač velikosti 33 x 23 cm obložimo s peki papirjem.
- Pripravljeno maso položimo v pekač.
- Poravnamo in pečemo 25 minut.
- Pustimo, da se ohladi in ga nato nežno odstranimo iz pekača.
- 200 g bele čokolade (ali 160 g) stopimo z 2 žlicama olja.
- Še topel biskvit prelijemo s stopljeno belo čokolado in pustimo, da se strdi.
- V kozici karameliziramo 200 g sladkorja.
- Medtem kremasto stepemo 6 rumenjakov s 100 g kristalnega sladkorja.
- Na srednjem ognju raztopimo karameliziran sladkor.
- Dodamo 200 g masla in mešamo, dokler se ne stopi.
- Med stalnim mešanjem na majhnem ognju postopoma vlivamo stepene rumenjake.
- Kuhamo 2-3 minute, nato odstavimo z ognja in ohladimo.
- Karamelni kremi dodamo 200 g sesekljanih ali grobo zmiksanih orehov.
- Premešamo in pustimo 1-2 minuti, da se ohladi.
- Na z belo čokolado oblito skorjo enakomerno razporedimo orehov nadev.
- Ohladimo, da se nadev strdi.
- Ko se karamelna plast strdi, stopimo 150 g temne čokolade s 3 žlicami olja.
- Stopljeno temno čokolado prelijemo po celotnem pecivu, da se enakomerno razporedi.
- Pustimo, da se shladi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Pita s hruškami in jabolki vas bo navdušila
- Optična iluzija: Na sliki je zdravnik, vendar tudi dva njegova pacienta, ju najdete?
- Ta krompirjeva solata je tako dobra, da se boste vprašali, zakaj je niste že prej pripravili
- Trik izkušenih kuharjev, s katerim bo krompir hitreje kuhan in ne bo razpadel
- Džuveč riž – edini recept, ki ga boste potrebovali za to slastno jed
- Optična iluzija: Lahko med kopico sadja najdete sir?