Za začetek ustvarjanja čudovitega kolača z orehi in čokolado je prvi korak priprava biskvita.

Sestavine

  • 6 beljakov
  • 200 g granuliranega sladkorja
  • 200 g mletih orehov
  • 3 žlice moke
  • 10 g pecilnega praška
  • 200 g bele čokolade
  • 2 žlici olja
  • 300 g sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 200 g masla
  • 200 g orehov
  • 150 g temne čokolade
  • 3 žlice olja

Postopek

  1. 6 beljakov stepemo z 200 g kristalnega sladkorja.
  2. Stepenemu beljaku dodamo 200 g mletih orehov, 3 žlice moke in 10 g pecilnega praška.
  3. Vse presejemo in zmešamo z mešalnikom.
  4. Pečico segrejemo na 180°C.
  5. Pekač velikosti 33 x 23 cm obložimo s peki papirjem.
  6. Pripravljeno maso položimo v pekač.
  7. Poravnamo in pečemo 25 minut.
  8. Pustimo, da se ohladi in ga nato nežno odstranimo iz pekača.
  9. 200 g bele čokolade (ali 160 g) stopimo z 2 žlicama olja.
  10. Še topel biskvit prelijemo s stopljeno belo čokolado in pustimo, da se strdi.
  11. V kozici karameliziramo 200 g sladkorja.
  12. Medtem kremasto stepemo 6 rumenjakov s 100 g kristalnega sladkorja.
  13. Na srednjem ognju raztopimo karameliziran sladkor.
  14. Dodamo 200 g masla in mešamo, dokler se ne stopi.
  15. Med stalnim mešanjem na majhnem ognju postopoma vlivamo stepene rumenjake.
  16. Kuhamo 2-3 minute, nato odstavimo z ognja in ohladimo.
  17. Karamelni kremi dodamo 200 g sesekljanih ali grobo zmiksanih orehov.
  18. Premešamo in pustimo 1-2 minuti, da se ohladi.
  19. Na z belo čokolado oblito skorjo enakomerno razporedimo orehov nadev.
  20. Ohladimo, da se nadev strdi.
  21. Ko se karamelna plast strdi, stopimo 150 g temne čokolade s 3 žlicami olja.
  22. Stopljeno temno čokolado prelijemo po celotnem pecivu, da se enakomerno razporedi.
  23. Pustimo, da se shladi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Piščanec na azijski način
Naslednji članekAli je pozimi zdravo, da segrejemo toliko, da naokoli hodimo v kratkih rokavih?