Sestavine

  • 2 piščančja prsa
  • 3 žlice masla, razdeljeno
  • 1/2 čajne žličke soli in popra ali po okusu
  • 1 čajna žlička origana
  • 1 srednja čebula, sesekljana
  • 4 stroki česna, sesekljani
  • 1 majhen kozarec na soncu posušenega paradižnika, odcejenega iz olja in nasekljanega
  • 1/2 skodelice piščančje juhe
  • 1/2 skodelice smetane za kuhanj
  • 1/3 skodelice naribanega parmezana
  • 1 skodelica špinače (ali več, če želite)

Postopek

1. Piščančje prsi temeljito začinite s soljo, poprom in 1/2 žličke origana na obeh straneh.

2. V veliki ponvi na srednje močnem ognju stopite 2 žlici masla z malo olja iz sušenih paradižnikov. Dodajte piščančje prsi in pecite približno 4 minute na vsaki strani, dokler ne porjavi. Ko končate in niso več roza, prenesite piščančje prsi na krožnik in jih odstavite.

3. Če želite kremno omako iz špinače in parmezana, v isto ponev dodajte preostalo žlico masla. Popražimo čebulo, česen, 1/2 žličke origana in na soncu posušen paradižnik. Počasi dodajte piščančjo juho, smetano in parmezan ter premešajte, da se poveže, dokler  ni gladko in dušite 2-3 minute.

4. Zmesi dodajte špinačo in nadaljujte s kuhanjem, dokler ne oveni. V ponev dodajte piščančje prsi in segrevajte 2-3 minute. Kremnega piščanca takoj postrezite s špinačo in parmezanom, okrašenim s svežim sesekljanim peteršiljem. Uživajte!


Zadnji prispevki

Prejšnji članekŠokantni znaki pomanjkanja železa, ki bi jih morali poznati vsi
Naslednji članek100 smešnih videov otrok, ki vam bodo polepšali dan