Bučk je v izobilju, zato moramo biti že kar izvirni, da jih lahko porabimo. Nekaj idej smo za vas našteli v članku Kako porabiti bučke, eno posebno pa vam predstavljamo danes. Tokrat so združene skupaj z gorgonzolo v kremasti rižoti.

Sestavine

  • 100 g čebule
  • 1 strok česna
  • Pol šopka peteršilja
  • 300 g bučk
  • Olivno olje
  • 300 g riža (ARBORIO)
  • Približno 1 liter piščančje juhe
  • Sol in črni poper
  • 30 g masla
  • 60 gramov gorgonzole

Postopek

  • Čebulo drobno sesekljamo.
  • Sesekljamo česen.
  • Sesekljamo peteršilj.
  • Bučke, ki naj bodo manjše, narežemo na kolobarje.
  • V ponev vlijemo olje in dodamo čebulo. Pražimo približno 5 minut.
  • Dodamo še bučke in česen ter pražimo še 3 minute.
  • Dodamo riž in zmanjšamo ogenj.
  • Rižu prilivamo juho, solimo in popramo.
  • Ko tekočina izhlapi, prilijemo še eno zajemalko juhe.
  • To počnemo dokler riž ni kuhan.
  • Ko je riž kuhan, dodamo maslo in gorgonzolo in dobro premešamo.
  • Pustimo, da se okusi prepojijo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako vzdrževati bazen? (Seznam vseh opravil)
Naslednji članekUganka: Najdete drugačno koalo na sliki?