Tradicionalni recept za schwarzwaldsko torto smo nekoliko spremenili, da bi dobili to čudovito pecivo. Fantastična kombinacija višenj in čokolade obdana z mehko biskvitno skorjico in plastjo sladke smetane.
Sestavine
Biskvit:
- 300 g mletih piškotov
- 100 g stopljenega masla
- 30 g kakava v prahu
- 100 ml mleka
Višnjev žele:
- 500-600 g očiščenih višenj
- 200 g kristalnega sladkorja
- 60 g gustina
- voda – količina je razložena v videu, ker se spreminja
Glazura:
- 200 g čokolade
- 3 žlice olja
Krema:
- 200 g kremnega sira
- 200 ml sladke smetane
- sladkor v prahu po želji
Postopek
- Mletim piškotom dodamo stopljeno maslo in kakav ter dobro premešamo. Nato dodamo mleko in ponovno dobro premešamo. Miksamo še malo, da pridejo vsi suhi piškoti v stik z mokrimi sestavinami.
- Zmes za biskvit nadevamo v model ali pladenj velikosti 30 x 20 cm in jo poravnamo.
- Iz očiščenih višenj odcedimo sok, nato pa soku dodamo toliko vode, da dobimo 400 ml tekočine.
- V posodo, v kateri se bodo kuhale, damo višnje, dodamo sladkor in polovico mešanice soka in vode. Vse skupaj postavimo na ogenj, da zavre.
- Med tem časom primešamo preostanek soka in zmes.
- Ko masa v loncu zavre, kuhamo nekaj minut (2-3), nato pa stepeno zmes zavremo in mešamo dokler se ne zgosti.
- Kuhan žele prelijemo čez biskvit in ga zgladimo.
- Pustite, da se ohladi, medtem pa stopite čokolado.
- Čokolado prelijte z oljem, nato pa čokolado stopite na srednjem ognju v mikrovalovni pečici, segrevajte 30 sekund, ali pa to storite na pari.
- Stopljeno čokolado prelijemo po češnjevem želeju, vse skupaj še enkrat malo pogladimo, nato pa pladenj potresemo, da se vse lepo “razleze”.
- Pustite, da se vse strdi, trajalo bo par ur.
- Zmešamo kremni sir in stepemo sladko smetano. Po želji dodamo še sladkor v prahu.
- Premažemo čez plast čokolade in pecivo je pripravljeno.