Marmornemu kolaču smo dodali bučni pire, ki mu daje odlično aromo in sočnost. Za prave jesenske dni.

Sestavine

  • 240 g navadne moke
  • 120 g sladkorja
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli
  • 50 g masla pri sobni temperaturi
  • 150 g bučnega pireja
  • 80 g jogurta
  • 80 g temne čokolade, sesekljane
  • maslo

Recept: Marmorni kolač z bučo (slasten je)

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 175 stopinj, pekač velikosti 20 x 10 rahlo namastimo z maslom.
  2. V srednje veliki skledi zmešamo moko, sodo bikarbono in sol.
  3. V drugi skledi na srednji hitrosti približno eno minuto mešamo maslo in sladkor.
  4. Dodamo bučni pire, jajce in jogurt ter mešamo, da se sestavine povežejo.
  5. Dodamo mešanico moke in mešamo na nizki hitrosti, dokler ne dobimo homogene zmesi.
  6. Narezano čokolado stopimo na pari ali v 30-sekundnih intervalih v mikrovalovni pečici in pustimo, da se za kratek čas ohladi.
  7. V stopljeno čokolado vmešamo 6 do 8 žlic mešanice bučnega pireja in mešamo dokler ne dobimo kompaktne zmesi.
  8. Z žlico izmenično vlivamo zmes s čokolado in brez čokolade v pripravljen pekač za kruh. Ko porabite celotno zmes, z nožem nežno vmešajte v krožne gibe.
  9. Postavite v pečico in pecite 75 minut.
  10. Ohladite v modelu, odstranite iz modela in pustite, da se popolnoma ohladi, preden ga razrežete.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekS kostanjem lahko rešite dve pogosti težavi v vašem domu
Naslednji članekAli lahko v 60 sekundah najdete medveda, skritega na tej retro sliki?