Marmornemu kolaču smo dodali bučni pire, ki mu daje odlično aromo in sočnost. Za prave jesenske dni.
Sestavine
- 240 g navadne moke
- 120 g sladkorja
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- ½ čajne žličke soli
- 50 g masla pri sobni temperaturi
- 150 g bučnega pireja
- 80 g jogurta
- 80 g temne čokolade, sesekljane
- maslo
Postopek
- Pečico segrejemo na 175 stopinj, pekač velikosti 20 x 10 rahlo namastimo z maslom.
- V srednje veliki skledi zmešamo moko, sodo bikarbono in sol.
- V drugi skledi na srednji hitrosti približno eno minuto mešamo maslo in sladkor.
- Dodamo bučni pire, jajce in jogurt ter mešamo, da se sestavine povežejo.
- Dodamo mešanico moke in mešamo na nizki hitrosti, dokler ne dobimo homogene zmesi.
- Narezano čokolado stopimo na pari ali v 30-sekundnih intervalih v mikrovalovni pečici in pustimo, da se za kratek čas ohladi.
- V stopljeno čokolado vmešamo 6 do 8 žlic mešanice bučnega pireja in mešamo dokler ne dobimo kompaktne zmesi.
- Z žlico izmenično vlivamo zmes s čokolado in brez čokolade v pripravljen pekač za kruh. Ko porabite celotno zmes, z nožem nežno vmešajte v krožne gibe.
- Postavite v pečico in pecite 75 minut.
- Ohladite v modelu, odstranite iz modela in pustite, da se popolnoma ohladi, preden ga razrežete.