Ko je sezona bučk, jih jemo vsak dan. Pripravite jih lahko na različne načine. Zelo okusne so v slani piti, ki je kombinacija skute, sira in te poletne zelenjave. Odlična je kot priloga ali samostojna jed s solato. Poskusite.

Sestavine

  • 200 g skute
  • 80 g
  • 3 jajca
  • 2 žlici mleka
  • 120 g trdega sira
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/3 čajne žličke popra
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone / 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 600 g bučk
  • 10 listov bazilike

Postopek

  • V skledo damo skuto.
  • Dodamo jajca, mleko in dobro premešamo z električnim mešalnikom.
  • V zmes vmešamo še moko in počakamo, da se vse sestavine združijo.
  • Naribamo sir in ga vmešamo v zmes.
  • Dodamo sol, poper, žlico olja, strt strok česna in premešamo.
  • Sedaj dodamo še sodo bikarbono.
  • Bučke narežemo na 2 mm trakove in jih vmešamo v zmes.
  • Dodamo še sesekljano baziliko in znova premešamo.
  • Namastimo pekač.
  • Vanj dodamo zmes in pečemo v pečici na 200 stopinj, 25 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPrvi šolski dan je pred vrati, bodite pozorni, da niste pozabili na te male podrobnosti
Naslednji članekUganka: Je vaš vid tako dober, da boste med korenčki našli svinčnik?