Ko je sezona bučk, jih jemo vsak dan. Pripravite jih lahko na različne načine. Zelo okusne so v slani piti, ki je kombinacija skute, sira in te poletne zelenjave. Odlična je kot priloga ali samostojna jed s solato. Poskusite.
Sestavine
- 200 g skute
- 80 g
- 3 jajca
- 2 žlici mleka
- 120 g trdega sira
- 1 čajna žlička soli
- 1/3 čajne žličke popra
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone / 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna
- 600 g bučk
- 10 listov bazilike
Postopek
- V skledo damo skuto.
- Dodamo jajca, mleko in dobro premešamo z električnim mešalnikom.
- V zmes vmešamo še moko in počakamo, da se vse sestavine združijo.
- Naribamo sir in ga vmešamo v zmes.
- Dodamo sol, poper, žlico olja, strt strok česna in premešamo.
- Sedaj dodamo še sodo bikarbono.
- Bučke narežemo na 2 mm trakove in jih vmešamo v zmes.
- Dodamo še sesekljano baziliko in znova premešamo.
- Namastimo pekač.
- Vanj dodamo zmes in pečemo v pečici na 200 stopinj, 25 minut.