Piškoti, ki na prvi grižljaj spominjajo na priljubljeno Sacher torto. Dobršna mera čokolade, marelične marmelade in hrustljavost jih dvignejo še nivo višje. Pripravite jih za praznovanja ali kar tako, ko si zaželite nekaj sladkega.
Sestavine
- 50 g masla
- 10 g vanilijevega sladkorja
- 50 g sladkorja v prahu
- 60 g moke
- 10 g kakava v prahu
- 37 g čokoladnega pudinga
- ščep soli
- 3 žlice mleka
- 120 g čokolade za kuhanje
- 2 žlici rastlinskega olja
- čokoladne mrvice
- 150 g marelične marmelade
Postopek
- V skledo damo maslo, vanilijev sladkor, sladkor in mešamo dokler ne dobimo kremne zmesi.
- V skledo presejemo še moko in kakav ter čokoladni puding in ščep soli. Dobro premešamo.
- Dodamo mleko in mešamo dalje.
- Pomokamo površino in na njej zgnetemo testo.
- Damo ga v folijo in za 20 minut v hladilnik.
- Testo razvaljamo na 3-4 mm debeline in iz njega oblikujemo srčke.
- Vsak drugi srček naj ima na sredini luknjico, kot da bi delali linške oči.
- Piškote damo v pekač na peki papir in jih pečemo 10 minut na 180 stopinjah.
- Čokolado stopimo na pari in ji dodamo 2 žlici rastlinskega olja.
- Polovico piškota z luknjo pomočimo v čokolado in posujemo z mrvicami.
- Piškote brez luknje premažemo z marelično marmelado in spojimo s piškotom z luknjo.
Vide recept
- Recept za zdrave piškote brez moke in jajc
- Recept: Nutellini piškoti, nebeško dobri
- Recept: Breskvice (vedno uspejo in navdušijo)