Letos je sliv v izobilju, zato se mnogi sprašujejo, kako jih porabiti. Pripravite okusno marmelado, ki jo lahko kuhate tudi v pečici.
Sestavine:
- 1 kg izkoščičenih sliv
- 1 kg sladkorja
- sok ene limone
- 0,2 dl ruma
- cimet po želji
Postopek:
V velikem loncu kuhamo slive pomešane s sladkorjem, dokler ne postanejo mehke in ne razpadejo (približno 1 uro). V tem času kozarce za vlaganje pristavimo v pečico, ki jo segrejemo na 50 stopinj. Ko je marmelada kuhana, jo spasiramo s paličnim mešalnikom in prestavimo v kozarce, ki jih tesno zapremo s pokrovčkom, ovijemo z brisačo in pustimo, da se počasi ohladijo.
Zadnji prispevki
- Kako očistiti tuš kabino: Če jo obrišete z mešanico teh dveh sestavin, bo sijoča dolgo časa
- Če je vaša denarnica te barve – jo takoj zamenjajte
- Optična iluzija: Vam uspe najti hiško, ki se razlikuje od ostalih?
- Za spremembo ražnjiče pripravite na takšen način, všeč bodo vsem
- Pospešite cvetenje svojih vrtnic: Kar običajno vržete v smeti, zakopljite v zemljo
- Napake, ki jih vsi delamo pri peki palačink in zato niso tako okusne