Letos je sliv v izobilju, zato se mnogi sprašujejo, kako jih porabiti. Pripravite okusno marmelado, ki jo lahko kuhate tudi v pečici.
Sestavine:
- 1 kg izkoščičenih sliv
- 1 kg sladkorja
- sok ene limone
- 0,2 dl ruma
- cimet po želji
Postopek:
V velikem loncu kuhamo slive pomešane s sladkorjem, dokler ne postanejo mehke in ne razpadejo (približno 1 uro). V tem času kozarce za vlaganje pristavimo v pečico, ki jo segrejemo na 50 stopinj. Ko je marmelada kuhana, jo spasiramo s paličnim mešalnikom in prestavimo v kozarce, ki jih tesno zapremo s pokrovčkom, ovijemo z brisačo in pustimo, da se počasi ohladijo.
Zadnji prispevki
- Last minute nasveti za veliko noč (2024)
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica