Obstajajo sočna peciva, a ko boste poskusili turško pecivo, boste videli, da je to povsem nova kategorija sočnosti. Gre za biskvitno sladico z odličnim čokoladnim prelivom, ki je pravzaprav zelo enostavna za pripravo.

Sestavine

Merilo je kozarec 200 ml.

  • Sestavine za biskvit:
  • 5 jajc
  • 1 kozarec sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 kozarec olja
  • 1 kozarec mleka
  • 2 kozarca navadne moke
  • 5 žlic kakava
  • 1 pecilni prašek
  • Sestavine za preliv:
  • 3 kozarci mleka
  • pol kozarca olja
  • 1 kozarec sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 5 žlic kakava
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • Dekoracija:
  • narezani orehi

Postopek

  • Cela jajca stepemo z mešalnikom, nato dodamo sladkor in vanilijev sladkor.
  • Stepajte dokler se ne speni.
  • Prilijemo mleko in olje ter na kratko premešamo z mešalnikom.
  • Nato v zmes dodamo moko, kakav in pecilni prašek ter premešamo.
  • Pekač velikosti 36×21 centimetrov obložimo s peki papirjem in vlijemo dobljeno zmes.
  • Pečemo v ogreti pečici 30 minut na 190°C.
  • Pred koncem peke pripravimo še preliv.
  • V posodo za kuhanje vlijemo mleko, olje, sladkor, kakav in čokolado za kuhanje.
  • Zmes med mešanjem segrevamo.
  • Pustimo, da zavre, nato odstavimo z ognja, da se malo ohladi.
  • Z zobotrebcem preverimo, ali je biskvit pečen, nato ga vzamemo iz pečice.
  • Še vroč biskvit vzamemo iz pekača tako, da ga obrnemo, odstranimo peki papir, nato pa
  • Biskvit vrnemo nazaj v pekač.
  • Biskvit na več mestih prebodemo z zobotrebcem.
  • Narežemo ga na kocke.
  • Topel preliv enakomerno prelijemo po toplem kolaču.
  • Čez noč vse dobro ohladimo in pred serviranjem potresemo z narezanimi orehi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo počnete narobe, ko čistite okna in zato so lisasta
Naslednji članekRecept za piščanca v curry omaki – božansko!