Obstajajo sočna peciva, a ko boste poskusili turško pecivo, boste videli, da je to povsem nova kategorija sočnosti. Gre za biskvitno sladico z odličnim čokoladnim prelivom, ki je pravzaprav zelo enostavna za pripravo.
Sestavine
Merilo je kozarec 200 ml.
- Sestavine za biskvit:
- 5 jajc
- 1 kozarec sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 kozarec olja
- 1 kozarec mleka
- 2 kozarca navadne moke
- 5 žlic kakava
- 1 pecilni prašek
- Sestavine za preliv:
- 3 kozarci mleka
- pol kozarca olja
- 1 kozarec sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 5 žlic kakava
- 100 g čokolade za kuhanje
- Dekoracija:
- narezani orehi
Postopek
- Cela jajca stepemo z mešalnikom, nato dodamo sladkor in vanilijev sladkor.
- Stepajte dokler se ne speni.
- Prilijemo mleko in olje ter na kratko premešamo z mešalnikom.
- Nato v zmes dodamo moko, kakav in pecilni prašek ter premešamo.
- Pekač velikosti 36×21 centimetrov obložimo s peki papirjem in vlijemo dobljeno zmes.
- Pečemo v ogreti pečici 30 minut na 190°C.
- Pred koncem peke pripravimo še preliv.
- V posodo za kuhanje vlijemo mleko, olje, sladkor, kakav in čokolado za kuhanje.
- Zmes med mešanjem segrevamo.
- Pustimo, da zavre, nato odstavimo z ognja, da se malo ohladi.
- Z zobotrebcem preverimo, ali je biskvit pečen, nato ga vzamemo iz pečice.
- Še vroč biskvit vzamemo iz pekača tako, da ga obrnemo, odstranimo peki papir, nato pa
- Biskvit vrnemo nazaj v pekač.
- Biskvit na več mestih prebodemo z zobotrebcem.
- Narežemo ga na kocke.
- Topel preliv enakomerno prelijemo po toplem kolaču.
- Čez noč vse dobro ohladimo in pred serviranjem potresemo z narezanimi orehi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za črno-bele piškote. Odlični za praznike, da popestrijo pladenj s piškoti
- Optična iluzija: Samo genij lahko najde številko 1678 v 12 sekundah
- Recept za najboljšo domačo vročo čokolado
- Trik, s katerim boste zjutraj hitro odmrznili zaledenelo steklo na avtomobilu