Piščanca lahko pripravimo na različne načine. Lahko ga ocvremo, spaniramo v pivskem testu, pripravimo v različnih omakah, spečemo v pečici … Je zelo hvaležno meso, ki se poda k skoraj vsaki stvari. Danes ga pripravljamo v omaki z začimbo curry.

Sestavine

  • piščančje prsi 500 g
  • korenček, zelena, peteršilj
  • riž 1 kozarec
  • sol, poper, peteršilj
  • curry
  • smetana za kuhanje 250 ml

Postopek

  • 500 g piščančjih prsi nasekljajte na zelo majhne koščke.
  • V 1,5 L vrele vode dodamo korenje, peteršilj in zeleno (mi smo dodali zamrznjeno, lahko pa tudi svežo) ter začinimo s soljo.
  • Dodamo kozarec 250 ml riža, ki smo ga predhodno oprali, kuhamo 15 – 20 minut.
  • Piščanca cvremo v ponvi približno 10 minut. Začinimo z poprom in suhim peteršiljem.
  • Po praženju dodamo 250 ml smetane za kuhanje in 1 žlico curry-ja. Premešamo in pustimo stati nekaj minut. Če se vam zdi omaka pregosta, lahko dodate nekaj žlic vode, da jo malo razredčite.
  • Riž je medtem pripravljen – precedite ga in prelijte z omako.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Sočno turško pecivo
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko opazite 10 skritih živali na fotografiji v 15 sekundah?