Sladica, v kateri boste res uživali. Sestavljena iz več delov, da se skupaj prepojijo in tvorijo božansko poezijo okusov v ustih. Pripravite jo, ne bo vam žal.
Sestavine
Za biskvit:
- 6 beljakov
- 150 g sladkorja
- 30 g moke
- 250 g mletih orehov
- 1 pecilni prašek
Za kremo:
- 6 rumenjakov
- 700 ml mleka
- 2 vanilijeva pudinga
- 100 g navadnega granuliranega sladkorja
- 100 g sladkorja v prahu
- 250 g masla ali margarine
- 100 g čokolade za kuhanje
In še:
- manjša embalaža albert piškotov
- 100 g čokolade za kuhanje + 3 žlice olja (za glazuro)
Postopek
- Za biskvit zmešamo beljake v trd sneg, nato postopoma dodajamo sladkor, moko s pecilnim praškom in na koncu še orehe.
- Maso vlijemo v pekač na peki papir in pečemo v predhodno ogreti pečici 25-30 minut na 180ºC.
- Pečen biskvit vzamemo iz modela, odstranimo peki papir in ohladimo.
- Za kremo zmešamo rumenjake s kristalnim sladkorjem, dodamo prašek za puding in 200 ml mleka od količine po receptu.
- To mešanico ob stalnem mešanju kuhamo v preostalem vrelem mleku, dokler se krema ne zgosti.
- Ohlajeno margarino, ki smo jo prej z mešalnikom stepli s sladkorjem v prahu, zmešamo.
- Pripravljeno kremo razdelimo na dva dela, nato pa v en del vmešamo stopljeno čokolado.
- Biskvit namažemo z rumeno kremo, nanjo naložimo piškote namočene v mleko z rumom (po želji), namažemo z rjavo kremo in ko se ohladi, celotno torto prelijemo (ali prelijemo) s čokoladno glazuro ali po želji naribano čokolado.