Ste vedeli, da lahko čisto okusno pito naredite z lahkoto kar v ponvi na kuhinjskem štedilniku? Ta recept bo navdušil vse, ki uživate v tej jabolčni sladici in nimate časa, da bi se ukvarjali s pravo peko.
Sestavine
- Jabolka – 2 kos (400 g)
- Jajca – 2 kos
- Sladkor – 1 žlica
- Jogurt ali kefir – 50 g
- Moka – 80 g
- Soda – ščepec ali pecilni prašek – 1/3 žličke
- Vanilijev sladkor – 1/3 žličke
- Mleti cimet – 1/2 žličke
- Mlet ingver – ščepec
Postopek
- V skledo ubijemo 2 jajci, dodamo žlico sladkorja in vanilijev sladkor ter penasto umešamo.
- Dodamo kefir ali jogurt in znova premešamo do gladkega.
- Dodamo 70 g moke, ki jo presejemo čez cedilo in sodo ali pecilni prašek.
- Narahlo premešamo, da dobimo gladko testo.
- Jabolka narežemo na tanke rezine.
- Namastimo ponev in na dno položimo peki papir.
- Na dno nadevamo jabolka, potresemo s cimetom in ingverjem.
- Prelijemo s pripravljeno maso.
- Pečemo na srednjem ognju, pokrito s pokrovko, približno 30 minut, nato jo s pomočjo krožnika obrnemo še na drugo stran in pečemo še nekaj minut, da je povsod dobro zapečena.
Video recept
- Recept: Pita z marmelado
- Recept: Posebna jabolčna pita, ki je obnorela svet
- Recept: Slivova pita, ki so jo pekle naše babice