Ti piškoti so narejeni iz krhkega testa, ki je enako za obe plasti, le da v polovico dodamo kakav. Tako dobimo dve podobni, a različni testi, s kombinacijo katerih lahko naredimo zanimive vzorce in odlične piškote, da popestrijo praznični pladenj s piškoti.

Sestavine

  • 150 g masla
  • 300 g ostre moke
  • pol vrečke pecilnega praška
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 1 jajce
  • 30 g kakava (2 jušni žlici)

Postopek

  1. Maslo zdrobimo z moko, da dobimo krhko testo.
  2. Dodamo pecilni prašek in sladkor v prahu ter vse premešamo.
  3. Dodamo jajce in zmešamo gladko testo.
  4. Testo razdelimo na polovice.
  5. Dodamo kakav in zgnetemo gladko testo.
  6. Obe masi damo v prozorne vrečke in ohladimo v hladilniku.
  7. Nato na podlago razvaljamo belo in črno testo.
  8. Črno testo namažemo z vodo s čopičem.
  9. Belo testo s pomočjo valjarja prestavimo na črno.
  10. Z nožem naredimo pravilne robove (četverokotna oblika).
  11. Testo zvijemo v rolado.
  12. Zavitek z ostrim nožem prerežemo na dva enaka dela.
  13. Prestavimo na trdo podlago in pustimo v hladilniku eno uro, da počivajo.
  14. Preostanek testa pregnetemo, da dobimo pisano celoto.
  15. Razvaljamo in izrežemo oblike po željah.
  16. Za eno uro jih shranimo v hladilnik.
  17. Ohlajene svaljke narežemo na 5-6 mm debele kose in jih položimo v pekač obložen s papirjem za peko.
  18. Piškote pečemo v pečici ogreti na 200 stopinj 10 minut.
  19. Piškote dobro ohladimo in shranimo v pločevinasto posodo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo genij lahko najde številko 1678 v 12 sekundah
Naslednji članekTo je najboljši način za shranjevanje domačih piškotov, da ostanejo sveži