Čas božične peke se je že pričel in ker vsega ne moremo speči v enem ali dveh dnevih. Bo piškote treba peči na zalogo. In pri tem je zelo pomembno, da jih pravilno shranimo.

Kako shraniti pečene piškote pri sobni temperaturi?

Največja težava, s katero se soočajo piškoti med shranjevanjem, poleg tega, da postanejo stari, je, da se lahko njihova tekstura spremeni v nasprotno smer od predvidene: mehki piškoti lahko postanejo trdi, hrustljavi piškoti pa lahko postanejo mehki.

Močni okusi ene vrste piškotov lahko preglasijo druge. To pomeni, da je najboljši način za shranjevanje piškotkov ta, da upoštevamo njihove prvotne lastnosti, z upanjem, da jih bomo ohranili.

To je najboljši način za shranjevanje domačih piškotov, da ostanejo sveži

Za dolgoročno shranjevanje je najbolje, da piškotke zamrznete. Če pa preprosto želite, da piškoti ostanejo sveži približno en teden, je bolje, da jih hranite na sobni temperaturi.

Mehki piškotki

Mehke piškote, kot so medenjaki, čokoladni piškoti …, je treba shraniti ločeno od hrustljavih piškotov. Če imajo močan okus, jih je treba shraniti ločeno od drugih vrst mehkih piškotov v nepredušni posodi.

Da ostanejo najmehkejši, vstavite rezino belega toast kruha v nepredušno posodo. Tako kot ta trik pomaga ohranjati mehak rjavi sladkor, bodo vaši piškoti ostali mehki, saj bo vlaga iz kruha pronicala v piškote.

Krhki piškoti

Cilj hrustljavih piškotov je nasproten: želite preprečiti vlago. Če želite to narediti, shranite hrustljave piškote ločeno od mehkih piškotov (katerih vlaga lahko dejansko zmehča hrustljave piškote) v nepredušni posodi, ki ni popolnoma zaprta. To bo omogočilo, da se nekaj zraka prikrade in vaše piškote zaščiti pred vlago. Še enkrat, če ima kateri od teh piškotkov močan okus, jih shranite ločeno.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za črno-bele piškote. Odlični za praznike, da popestrijo pladenj s piškoti
Naslednji članekDomače bounty čokoladice. Tako dobre, da jih ne boste nikoli več kupili