Imate radi slaščico Kinder Pingui? Potem je tale recept kot nalašč za vas. Doma pripravljen, a prav tako okusen, če ne še bolj.

Sestavine

Biskvit:

  • 6 jajc
  • 250 g sladkorja
  • 250 ml mleka
  • 50 ml olja
  • 250 g moke
  • 10 g pecilnega praška
  • 50-60 g kakava

Bela krema:

  • 400 g kremnega sira (abc)
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 100 ml mleka
  • 50 g medu
  • 350 ml sladke smetane

Čokoladni del in glazura:

  • 300 g čokolade
  • 150 ml sladke smetane
  • 75 g masla

Postopek

  1. Rumenjake ločimo od beljakov.
  2. Beljake z dodatkom sladkorja stepemo v čvrst sneg.
  3. Počasi prilivamo mleko in nato še olje ter vse skupaj premešamo.
  4. Na koncu dodamo presejano moko, kakav in pecilni prašek ter vse skupaj z lopatko premešamo.
  5. Vlijemo v obložen pekač 42 x 3 cm (velik pekač) in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj približno 25 minut.
  6. Pečen biskvit pustimo hladiti do 20 minut, nato pa ga prerežemo na pol, tako da dobimo dva manjša pravokotnika.
  7. Čokoladi dodamo maslo ter ju stopimo na majhnem ognju ali v mikrovalovni pečici.
  8. Sladko smetano lahko segrejemo tudi do vročega in jo prelijemo čez čokolado in maslo.
  9. Pustimo, da se ohladi.
  10. Kremni sir stepemo s sladkorjem v prahu, dodamo med in mleko ter vse stepemo, nato dodamo tekočo sladko smetano in vse skupaj ponovno stepemo. T
  11. Na biskvit nanesemo polovico kreme, prekrijemo s polovico čokolade in pustimo v hladilniku, da se strdi.
  12. Nanjo nato položimo drugi del kreme, drug biskvit in preostanek glazure.
  13. Ponovno postavimo v hladilnik, da se strdi.

Video recept

 

Vir recepta

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki se skrivajo tri živali, stavimo, da jih ne najdete v 10 sekundah
Naslednji članekTrik, za katerim so ponorele ženske: Čiščenje pipe še nikoli ni bilo lažje