Imate radi slaščico Kinder Pingui? Potem je tale recept kot nalašč za vas. Doma pripravljen, a prav tako okusen, če ne še bolj.
Sestavine
Biskvit:
- 6 jajc
- 250 g sladkorja
- 250 ml mleka
- 50 ml olja
- 250 g moke
- 10 g pecilnega praška
- 50-60 g kakava
Bela krema:
- 400 g kremnega sira (abc)
- 200 g sladkorja v prahu
- 100 ml mleka
- 50 g medu
- 350 ml sladke smetane
Čokoladni del in glazura:
- 300 g čokolade
- 150 ml sladke smetane
- 75 g masla
Postopek
- Rumenjake ločimo od beljakov.
- Beljake z dodatkom sladkorja stepemo v čvrst sneg.
- Počasi prilivamo mleko in nato še olje ter vse skupaj premešamo.
- Na koncu dodamo presejano moko, kakav in pecilni prašek ter vse skupaj z lopatko premešamo.
- Vlijemo v obložen pekač 42 x 3 cm (velik pekač) in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj približno 25 minut.
- Pečen biskvit pustimo hladiti do 20 minut, nato pa ga prerežemo na pol, tako da dobimo dva manjša pravokotnika.
- Čokoladi dodamo maslo ter ju stopimo na majhnem ognju ali v mikrovalovni pečici.
- Sladko smetano lahko segrejemo tudi do vročega in jo prelijemo čez čokolado in maslo.
- Pustimo, da se ohladi.
- Kremni sir stepemo s sladkorjem v prahu, dodamo med in mleko ter vse stepemo, nato dodamo tekočo sladko smetano in vse skupaj ponovno stepemo. T
- Na biskvit nanesemo polovico kreme, prekrijemo s polovico čokolade in pustimo v hladilniku, da se strdi.
- Nanjo nato položimo drugi del kreme, drug biskvit in preostanek glazure.
- Ponovno postavimo v hladilnik, da se strdi.
Video recept