Se spomnite dobre stare pice, ki smo jih pekli doma v pečicah? No, recept za točno takšno imamo danes.

Sestavine

  • 350 gramov moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soli
  • 80 gramov masla
  • 200 ml jogurta
  • sir edamec
  • salama/šunka
  • mocarela
  • konzervirana koruza
  • šampinjoni
  • paradižnikova omaka
  • origano

Postopek

  • V 350 g moke dodamo 1 žličko pecilnega praška, 1 žličko soli in premešamo.
  • 80 g masla raztopimo in dodamo.
  • Dodamo tudi 200 ml jogurta.
  • Zamesimo testo. Naj vas ne skrbi, če bo testo “čudne” konstitucije – zagotavljamo, da bo okusno.
  • Testo razvaljamo. Lahko dobimo 1 večjo ali 2 manjši pici.
  • Edamec narežemo na trakove in jih razporedimo po robovih, nato pa testo obrnemo čez sir. Pico prestavimo na peki papir ali v pekač.
  • Dodamo paradižnikovo omako in origano ter enakomerno porazdelimo.
  • Dodamo po vrsti: salama – sir – gobe – mocarela – koruza.
  • Pečemo 15 minut na 220°C in naša pica je pripravljena.
  • Na koncu robove premažemo z olivnim oljem in pripravljena je za postrežbo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekS temi nasveti lahko zaščitite svoje lase pred vplivi morja in sonca
Naslednji članekOptična iluzija: Ali lahko najdete vseh 15 mačk v 30 sekundah?