Če češenj ne boste shranili po tem postopku, priporočamo, da jih zelo hitro porabite. Danes smo za vas izbrskali recept za češnjevo pecivo. Je enostavno za pripravo, ne potrebujete sestavin, ob katerih se vam zapleta jezik in kar je najbolj pomembno – zelo je okusno. Ste pripravljeni, da pripravite nekaj zelo slastnega?
Sestavine
- 275 g moke
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- 200 g navadnega jogurta
- 1 pecilni prašek
- 100 g olja (npr. sončnično)
- 1 vanilijev sladkor
- 400 g svežih češenj
- 2 žlici sladkorja
Postopek
- Češnje razkoščičite in jih dajte v skledo. Dodajte vanilijev sladkor in 2 žlici sladkorja.
- Nežno premešajte in pustite, da malo spustijo sok.
- V večji skledi stepite jajca s sladkorjem, da dobite svetlo in penasto zmes.
- Dodajte olje in dobro premešajte.
- Nato dodajte presejano moko, pomešano s pecilnim praškom. Mešajte, dokler masa ne postane gladka.
- Na koncu vmešajte še jogurt – najbolje z metlico, da bo zmes zračna.
- Pekač (pribl. 30 x 20 cm) namažite z maslom in posujte z moko. Vanj enakomerno vlijte testo.
- Po vrhu razporedite pripravljene češnje.
- Zmes pustite počivati približno 15 minut, da se nekoliko poveže.
- Pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 30–35 minut, oziroma dokler površina ni lepo zlato rjava in je biskvit čvrst na dotik.
Video recept
@cukarijera Tu je recept⬇️ #recepti #visnje #kolač #brzirecept #cukarijera ♬ original sound – sanko
Namig
- Po želji lahko pečen kolač rahlo potresete s sladkorjem v prahu ali dodate žlico stepene smetane.
- Češnje lahko nadomestite tudi z marelicami, malinami, višnjami ali borovnicami.
Zadnji prispevki
- Tako se znebite občutka krivde, ko rečete “ne”
- Recept za čokoladno pecivo s skuto in malinami – božanskega okusa
- Shranjevanje brez napak: 10 živil, ki jih večina ljudi napačno shranjuje
- Ti triki za zlaganje rjuh vam bodo prihranili živce (in prostor)
- Ta faza je zelo pomembna, če želite dober pridelek paprike
- Naredi sam: Okrasne blazine iz starih majic (brez šivanja)