Ti orehovi piškoti so čudovita poslastica za vsako priložnost. Ne glede na to, ali jih uživate ob skodelici čaja ali kot sladico, bodo njihova drobljiva tekstura in bogati okusi zagotovo navdušili.

Sestavine

  • 300 gramov moke
  • 250 gramov masla
  • 100 gramov sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak
  • Ščepec soli
  • Limonina lupina
  • 100 gramov mletih orehov
  • 150 do 200 gramov marmelade
  • 350 gramov čokolade za kuhanje
  • 4 čajne žličke rastlinskega olja
  • Celi ali mleti orehi za okras
  • Bela čokolada in čokoladne mrvice za okras

Postopek

  1. V posodi za mešanje zmešajte 300 gramov moke in 250 gramov masla.
  2. V skledo dodajte 100 gramov sladkorja v prahu, en rumenjak, ščepec soli in limonino lupinico.
  3. Sestavine mešajte s prsti, dokler ne nastane drobtinato testo.
  4. V testo vmešajte 100 gramov mletih orehov.
  5. Testo prestavite v plastično vrečko in ga za 30 minut ohladite.
  6. Pečico segrejte na 180 °C.
  7. Ohlajeno testo razvaljajte na 3 do 4 milimetre debelo.
  8. Iz testa z modelom za torte premera 5 centimetrov izrežite piškote.
  9. Piškote zložite na pekač in jih pecite v ogreti pečici 8 do 9 minut.
  10. Ko so pečeni, pustite piškote nekaj minut, da se ohladijo.
  11. V ločeni skledi zmešajte 150 do 200 gramov marmelade, da se dobro poveže.
  12. Stopite 350 gramov čokolade za kuhanje in dodajte 4 žličke rastlinskega olja, da nastane gladka čokoladna zmes.
  13. Ohlajene piškote vzemite in vsakega namažite s plastjo marmelade ter zlepite z drugim.
  14. Vsak z marmelado obložen piškot potopite v stopljeno čokoladno mešanico.
  15. S čokolado oblite piškote položite na pladenj ali rešetko za hlajenje.
  16. Piškote okrasite s celimi ali mletimi orehi za dodatno vizualno privlačnost.
  17. Piškote pustite nekaj ur ali čez noč, da se čokolada strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek7 dnevni načrt čiščenja pred prazniki
Naslednji članekNaredi sam: Prekrasna praznična snežna krogla