Muffini so vedno priljubljena izbira, ko želite nekaj sladkega in hitro pripravljenega. Tokrat vam predstavljamo recept za takšne, ki so obogateni s svežimi jabolki, ki jim dodajo sočnost, in hrustljavim drobljencem na vrhu, ki doda še dodatno teksturo in okus.

Sestavine

  • 2 jabolki
  • 1 veliko jajce
  • 120 ml mleka
  • 80 ml rastlinskega olja
  • 160 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • ¼ čajne žličke soli
  • 150 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Za drobljenec:

  • 60 g hladnega masla
  • 65 g moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta

Postopek

  1. Pečico segrejte na 175°C.
  2. Pekač za muffine z 12 skodelicami obložite s papirnatimi podlogami.
  3. V veliki skledi zmešajte mleko, olje, jajce in vanilijev ekstrakt. Dobro premešajte in odstavite.
  4. V ločeni skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor in sol.
  5. Jabolka olupite in narežite na manjše krhlje. Krhlje dodajte v mešanico moke in jih dobro premešajte, da so jabolka enakomerno prekrita z moko.
  6. Mokro zmes vlijte v suho zmes in mešajte, dokler se sestavine ne povežejo, vendar ne preveč mešajte.
  7. Pripravljeno testo zajemajte v posodice za muffine, vsako napolnite do približno 3/4.
  8. V majhni skledi zmešajte hladno maslo, moko, rjavi sladkor in cimet. S konicami prstov sestavine zdrobite, dokler ne dobite drobljenca.
  9. Na vrh vsakega muffina posujte nekaj drobljenca.
  10. Muffine pecite v ogreti pečici 20-25 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne izstopi čist.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo kup slaščic, le tisti z odličnim vidom pa bodo videli tudi skrito število
Naslednji članekS tem trikom bodo vaša ogledala vedno bleščeča in se ne bodo rosila