Če vam življenje da limone, pripravite limonino sirno torto in vse bo takoj lepše. Je okusna, sočna, osvežujoča, navdihujoča in še bi naštevali vse njene prednosti, a raje kar delimo recept.

Sestavine

Za dno:

  • 270 g polnozrnatih piškotov (Gran Cereale ipd.)
  • 3 žlice sladkorja
  • 6 žlic stopljenega masla (80 g)

Za nadev:

  • 250 g sladkorja
  • 2 žlici limonine lupinice (10 g)
  • 800 g kremnega sira sobne temperature
  • 3 velika jajca sobne temperature
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • ¼ čajne žličke soli
  • 80 ml sladke smetane sobne temperature
  • ¼ skodelice limoninega soka (60 ml)
  • ½ skodelice skute (170 g)
  • Stepena smetana
  • Limonine rezine ali lupina

Postopek

Priprava dna:

  1. Pečico segrejte na 175°.
  2. V srednje veliki skledi zmešajte piškote in sladkor.
  3. Dodajte stopljeno maslo in dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno povežejo.
  4. Mešanico enakomerno pritisnite na dno 23 cm okroglega pekača z odstranljivim dnom.
  5. Pecite približno 10 minut, nato jo ohladite na sobno temperaturo.
  6. Priprava nadeva:
  7. V veliki skledi zmešajte sladkor in limonino lupinico, dokler se sladkor ne prepoji z aromo limone.
  8. Dodajte kremni sir in mešajte pri nizki hitrosti, dokler ne postane gladka in kremasta.
  9. Eno po eno dodajajte jajca, vsako dobro vmešajte, preden dodate naslednje.
  10. Vmešajte vanilijev ekstrakt in sol.
  11. Dodajte smetano in limonin sok ter mešajte, dokler ne postane gladka masa.
  12. Nazadnje nežno vmešajte skuto.
  13. Peka:
  14. Nadev prelijte preko ohlajenega dna v pekaču.
  15. Pekač postavite v večji pekač in ga napolnite z vročo vodo do polovice višine pekača s torto, da ustvarite vodno kopel.
  16. Pecite pri 160°C približno 60-70 minut, dokler robovi niso rjavi, sredina pa je še vedno rahlo mehka.
  17. Izklopite pečico in pustite torto v pečici z rahlo odprtimi vrati še eno uro.
  18. Nato jo vzemite iz pečice in popolnoma ohladite na sobno temperaturo.
  19. Ohlajeno torto postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
  20. Pred serviranjem okrasite torto s stepeno smetano in limoninimi rezinami ali lupino po želji.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Najdite 3 razlike in se zabavajte
Naslednji članekNikoli ne zavrzite olupkov lubenic, takole lahko iz njih pripravite nekaj odličnega