Če vam življenje da limone, pripravite limonino sirno torto in vse bo takoj lepše. Je okusna, sočna, osvežujoča, navdihujoča in še bi naštevali vse njene prednosti, a raje kar delimo recept.
Sestavine
Za dno:
- 270 g polnozrnatih piškotov (Gran Cereale ipd.)
- 3 žlice sladkorja
- 6 žlic stopljenega masla (80 g)
Za nadev:
- 250 g sladkorja
- 2 žlici limonine lupinice (10 g)
- 800 g kremnega sira sobne temperature
- 3 velika jajca sobne temperature
- ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- ¼ čajne žličke soli
- 80 ml sladke smetane sobne temperature
- ¼ skodelice limoninega soka (60 ml)
- ½ skodelice skute (170 g)
- Stepena smetana
- Limonine rezine ali lupina
Postopek
Priprava dna:
- Pečico segrejte na 175°.
- V srednje veliki skledi zmešajte piškote in sladkor.
- Dodajte stopljeno maslo in dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno povežejo.
- Mešanico enakomerno pritisnite na dno 23 cm okroglega pekača z odstranljivim dnom.
- Pecite približno 10 minut, nato jo ohladite na sobno temperaturo.
- Priprava nadeva:
- V veliki skledi zmešajte sladkor in limonino lupinico, dokler se sladkor ne prepoji z aromo limone.
- Dodajte kremni sir in mešajte pri nizki hitrosti, dokler ne postane gladka in kremasta.
- Eno po eno dodajajte jajca, vsako dobro vmešajte, preden dodate naslednje.
- Vmešajte vanilijev ekstrakt in sol.
- Dodajte smetano in limonin sok ter mešajte, dokler ne postane gladka masa.
- Nazadnje nežno vmešajte skuto.
- Peka:
- Nadev prelijte preko ohlajenega dna v pekaču.
- Pekač postavite v večji pekač in ga napolnite z vročo vodo do polovice višine pekača s torto, da ustvarite vodno kopel.
- Pecite pri 160°C približno 60-70 minut, dokler robovi niso rjavi, sredina pa je še vedno rahlo mehka.
- Izklopite pečico in pustite torto v pečici z rahlo odprtimi vrati še eno uro.
- Nato jo vzemite iz pečice in popolnoma ohladite na sobno temperaturo.
- Ohlajeno torto postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
- Pred serviranjem okrasite torto s stepeno smetano in limoninimi rezinami ali lupino po želji.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku