Danes se bomo naučili pripraviti posebno in okusno sladico, poznano pod imenom Medeno srce. To je pecivo, ki je marsikomu zaznamovala otroštvo in zdaj ga lahko ustvarite kar sami doma.

Sestavine

  • 300 gramov navadne moke
  • 10 gramov sode bikarbone
  • 10 gramov kakava
  • 5 gramov začimbne mešanice ingverja ali cimeta
  • 190 gramov sladkorja
  • 300 ml mleka
  • 100 mililitrov olja
  • 75 gramov slivove marmelade
  • 50 mililitrov vode
  • 100 gramov sesekljane čokolade za kuhanje

Postopek

  1. V veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono, kakav, mešanico začimb in sladkor. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
  2. V drugi posodi zmešamo mleko, olje, slivovo marmelado in vodo. Dobro premešajte, dokler ne nastane homogena masa.
  3. Mokro zmes dodamo k suhi in dobro premešamo, dokler ne nastane enotna zmes. Maso razdelimo na dva enaka dela.
  4. V manjši skledici zmešamo slivovo marmelado, vodo in na koščke narezano čokolado. Dobro premešajte, da nastane okusen nadev.
  5. Del testa vzamemo iz pečice, potem ko smo jo pekli 10 minut na 180 stopinj Celzija.
  6. Na prvi del testa položite nadev in nato na nadev položite preostalo mešanico.
  7. Prepričajte se, da so vsi deli pokriti in da je masa poravnana.
  8. Kolač premažemo s toplo glazuro iz čokolade za kuhanje in olja. Pred serviranjem naj se pecivo ohladi na sobno temperaturo.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija za testiranje IQ: Samo 1 % lahko v 7 sekundah opazi krof, skrit v sobi!
Naslednji članekČe vsako jutro jeste toast za zajtrk, lahko povečate tveganje za smrtonosno bolezen