Jabolčna pita s kremo, ki se stopi v ustih. Preprost in okusen recept, ki ga lahko pripravite kar tako, ko si zaželite nekaj sladkega. Presenečeni boste, kako enostavna in okusna je.

Sestavine

Krema:

  • 270 ml mleka
  • 1 rumenjak
  • 30 g moke
  • 25 g koruznega škroba
  • 8 g vaniljevega sladkorja
  • 60 g sladkorja

Testo:

  • 2 jajci
  • ščep soli
  • 110 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 110 ml mleka
  • 280 g moke
  • 16 g pecilnega praška
  • vanilijev sladkor
  • 1 jabolko
  • rozine

Za premaz:

  • 1 rumenjak
  • 2 žlici mleka
Recept: Posebna jabolčna pita, ki je obnorela svet
Priprava mase za pito

Postopek

  • V kozico vlijte mleko in mu dodajte 1 rumenjak, 30 g moke, 25 g koruznega škroba, 8 g vaniljevega sladkorja in 60 g sladkorja. Dobro premešajte z metlico, da se sestavine raztopijo.
  • Postavite na ogenj in ob stalnem mešanju kuhajte, dokler se krema ne zgosti.
  • Prelijte v skledo in postavite na stran, dokler se masa ne ohladi.
  • V skledo vlijte 2 jajci, ščep soli, 110 g sladkorja in penasto umešajte (približno 10 minut). Volumen mase se mora podvojiti.
  • Dodajte 100 ml rastlinskega olja in znova mešajte.
  • Vlijte še 110 ml mleka ter premešajte.
  • 280 g moke, 16 g pecilnega praška in 8 g vaniljevega sladkorja premešajte v posebni skledi in postopoma presejte k jajčni mešanici. Rahlo vmešajte z lopatko.
  • Maso prelijte v okrogel namaščen (ali obložen s peki papirjem) pekač (premera 22 cm)
  • Jabolko narežite na tanke rezine (glejte video).
  • Vzemite ohlajeno kremo in jo nabrizgajte na testo ter posujte z rozinami.
  • Dodajte še jabolka, ki jih v vzorcu lepo razporedite po kremi (glejte video).
  • Vzemite 1 rumenjak in 2 žlici mleka ter sestavine premešajte. Premažite mešanico po vrhu pite.
  • Pecite pri 180 stopinjah, približno 45 minut.

Video recept

NE SPREGLEJTE: Recept: Tole je najboljša jabolčna pita, kar jih boste kdaj jedli (osveženo 2022)


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 zabavnih ugank, ki vam bodo popestrile dan
Naslednji članekKako pravilno shranimo gobe? (vsi načini shranjevanja)