Jabolčna pita s kremo, ki se stopi v ustih. Preprost in okusen recept, ki ga lahko pripravite kar tako, ko si zaželite nekaj sladkega. Presenečeni boste, kako enostavna in okusna je.

Sestavine

Krema:

  • 270 ml mleka
  • 1 rumenjak
  • 30 g moke
  • 25 g koruznega škroba
  • 8 g vaniljevega sladkorja
  • 60 g sladkorja

Testo:

  • 2 jajci
  • ščep soli
  • 110 g sladkorja
  • 100 ml olja
  • 110 ml mleka
  • 280 g moke
  • 16 g pecilnega praška
  • vanilijev sladkor
  • 1 jabolko
  • rozine

Za premaz:

  • 1 rumenjak
  • 2 žlici mleka
Priprava mase za pito
Priprava mase za pito

Postopek

  • V kozico vlijte mleko in mu dodajte 1 rumenjak, 30 g moke, 25 g koruznega škroba, 8 g vaniljevega sladkorja in 60 g sladkorja. Dobro premešajte z metlico, da se sestavine raztopijo.
  • Postavite na ogenj in ob stalnem mešanju kuhajte, dokler se krema ne zgosti.
  • Prelijte v skledo in postavite na stran, dokler se masa ne ohladi.
  • V skledo vlijte 2 jajci, ščep soli, 110 g sladkorja in penasto umešajte (približno 10 minut). Volumen mase se mora podvojiti.
  • Dodajte 100 ml rastlinskega olja in znova mešajte.
  • Vlijte še 110 ml mleka ter premešajte.
  • 280 g moke, 16 g pecilnega praška in 8 g vaniljevega sladkorja premešajte v posebni skledi in postopoma presejte k jajčni mešanici. Rahlo vmešajte z lopatko.
  • Maso prelijte v okrogel namaščen (ali obložen s peki papirjem) pekač (premera 22 cm)
  • Jabolko narežite na tanke rezine (glejte video).
  • Vzemite ohlajeno kremo in jo nabrizgajte na testo ter posujte z rozinami.
  • Dodajte še jabolka, ki jih v vzorcu lepo razporedite po kremi (glejte video).
  • Vzemite 1 rumenjak in 2 žlici mleka ter sestavine premešajte. Premažite mešanico po vrhu pite.
  • Pecite pri 180 stopinjah, približno 45 minut.

Video recept

NE SPREGLEJTE: Recept: Tole je najboljša jabolčna pita, kar jih boste kdaj jedli (osveženo 2022)

Prejšnji članek5 zabavnih ugank, ki vam bodo popestrile dan
Naslednji članekKako pravilno shranimo gobe? (vsi načini shranjevanja)